Και το Twitter στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία

09:24 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Delete θα πατούν οι υπεύθυνοι του Twitter στους λογαριασμούς χρηστών που προωθούν τη βία και το μίσος, σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στο social media και η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία να γίνει πιο αποτελεσματική.

Φυσικά, είναι αδύνατο να αναφερθεί ρητά ότι γίνεται λόγος για μαχητές ή υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο πολλοί θα συμφωνήσουν πως η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως

απάντηση σε όσους κατηγορούν το social media ότι δεν κάνει πολλά στη μάχη ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις και συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως μέσο διάδοσης προπαγάνδας.

Η Megan Christina, εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου, τόνισε πως «όπως πάντα υιοθετούμε και ενθαρρύνουμε τις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, όμως θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε σχέση με λογαριασμούς που περνούν τα όρια και καταφεύγουν σε κατάχρηση».

Ανάμεσα στους κανόνες τονίζεται πως «δεν πρέπει να προωθούν τη βία εναντίον άλλων ανθρώπων ή να τους επιτίθενται άμεσα ή να τους απειλούν λόγω φυλής, εθνικότητας, ηλικίας, αναπηρίας ή ασθένειας».

46.000 accounts του Twitter φέρεται πως έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος.

The post Και το Twitter στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα