Σερβία, βοήθεια!

08:12 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Την βοήθεια της Σερβίας ζήτησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου για να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας που είναι στον πάγο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Άγκυρα και τα όσα ακολούθησαν.

Το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Σερβίας ανακοίνωσε την Τρίτη:

«Ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στη διένεξη με τη Ρωσία. Ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκιάς να συνάψει καλές σχέσεις

με τη Μόσχα».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε επαφές με τον Σέρβο Πρόεδρο στα πλαίσια της επίσκεψης του πρώτου στο Βελιγράδι.

Κατά την προχθεσινή συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας αποφασίστηκε επίσης η συνεργασία των δύο χωρών σε υποδομές και ενέργεια, ενώ βρήκε και τους δύο σύμφωνους η ιδέα της σύστασης ενός κοινού Διακυβερνητικού Συμβουλίου.

Να σημειώσουμε πως οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι τεταμένες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου στις 24 Νοεμβρίου από την Άγκυρα.

Η Ρωσία έχει θέσει 3 προϋποθέσεις προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες: η Τουρκική πλευρά να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών ως πρώτη προϋπόθεση, ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η τρίτη προϋπόθεση ήταν η Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που έχει η Ρωσία ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

The post Σερβία, βοήθεια! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα