Υπέρογκα αναδρομικά σε βουλευτές ενώ οι συνταξιούχοι υποφέρουν

08:00 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Χρυσούς κάνουν τους συνταξιούχους βουλευτές με τα αναδρομικά που τους προσφέρουν, την ίδια στιγμή που οι συνταξιούχοι υποφέρουν και το μέλλον των συντάξεών τους είναι ακόμα αβέβαιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το Υπουργικό Οικονομικών εγκρίνει τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και δίνει αναδρομικά έως και 100.000 στους βουλευτές που έχουν βγει στην σύνταξη.

Με βάση, λοιπόν, το νομοσχέδιο του Υπουργείο, οι συντάξεις των βουλευτών θα αναπροσαρμοστούν και θα αυξηθούν από το 2008 αναδρομικά και θα εναρμονιστούν με τους μισθούς των δικαστών, όπως όριζε

τότε ο νόμος 3691/08.

Να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός των συντάξεων των βουλευτών γίνεται κάθε φορά με βάση τους δικαστικούς μισθούς.

Παρά την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Ελεγκτικού Συμβουλίου που έχει καταβάλει το Δημόσιο, η απόφαση γίνεται δεκτή και το μόνο που μένει είναι να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» μπορεί να γίνουν κάποιες περικοπές, ωστόσο, η αύξηση στους συνταξιούχους βουλευτές θα κυμαίνεται γύρω στις 50-60.000 και άνω, ποσό που θα κοστίσει ιδιαίτερα στο Κράτος.

The post Υπέρογκα αναδρομικά σε βουλευτές ενώ οι συνταξιούχοι υποφέρουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα