Τρέχουν να προλάβουν το νόμο Κατσέλη

07:31 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Μεγάλες είναι οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα Ειρηνοδικεία, με τους πολίτες να τρέχουν να προλάβουν το νόμο Κατσέλη. Άνθρωποι στήνονται στην ουρά ακόμα κι από τα μεσάνυχτα προκειμένου να προλάβουν να καταθέσουν την αίτησή τους.

Οι πολίτες τρέχουν να προλάβουν και να σώσουν τα σπίτια τους, καθώς από 1η Γενάρη, οι όροι για την προστασία της α” κατοικίας γίνονται πολύ αυστηρότεροι.

Να σημειώσουμε ότι τελευταία προθεσμία είναι την Πέμπτη, με περίπου 170.000 οικογένειες με κόκκινα δάνεια σπεύδουν για να κάνουν ρύθμιση των οφειλών

τους.

Φυσικά σημαντικό ρόλο στις αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών διαδραματίζει και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κρατά σιγή ιχθύος για το τι ακριβώς θα γίνει με την προστασία της α” κατοικίας, με το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής διά στόματος Σταθάκη να είναι πως θα θεσπιστεί νέος νόμος.

Ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Οικονομίας επανέλαβε πως «μέχρι τις 15/2 θα θεσπιστεί νόμος με τον οποίο θα εξαιρούνται από την διαδικασία των πλειστηριασμών, τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν ήδη εξαιρεθεί στην πρώτη φάση και αφορούν στεγαστικά α” κατοικίας, καταναλωτικά νοικοκυριών και δάνεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Κυβέρνηση έχει ήδη κανονίσει την πώληση σε ξένα funds των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων.

The post Τρέχουν να προλάβουν το νόμο Κατσέλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα