Και μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών;

08:29 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Αυτό είναι το σχέδιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό: και μείωση συντάξεων και αύξηση εσόδων.

Προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση, η πρόταση της Κυβέρνησης στους δανειστές πιθανότατα θα περιλαμβάνει 50% μείωση στις συντάξεις και 50% αύξηση των εσόδων.

Ενώ οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως εφάπαξ, επικουρικές και μερίσματα, δεν αποκλείεται να γίνουν και μερικές περικοπές σε συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.

Και πάλι όμως, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται πως θα έρθει σε σύγκρουση με

τους δανειστές και ιδιαίτερα με το ΔΝΤ, το οποίο στηρίζει ξεκάθαρα τις μεγάλες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Την επόμενη εβδομάδα, το σχέδιο για το ασφαλιστικό παρουσιάζεται στους Θεσμούς, με την Κυβέρνηση να τρέχει να προλάβει να κλείσει τα ζητήματα που εκκρεμούν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σενάριο που τελικά επιβεβαιώνεται είναι η επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές ως αντιστάθμισμα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τις οποίες διαφωνούν οι δανειστές.

Παρ” όλα αυτά, η Κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προστατέψει με νύχια και με δόντια τις κύριες συντάξεις και να διασφαλίσει ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές που είναι κάτω των 170 ευρώ.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Και μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα