Ιστορική απόφαση για τις ΗΠΑ: Χάπια άμβλωσης θα πωλούνται στα φαρμακεία της χώρας κόντρα στην κατάργηση του νόμου Roe v Wade

11:01 4/1/2023 - Πηγή: iPop

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα επιτρέψει στα φαρμακεία λιανικής να προσφέρουν χάπια αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά, ακόμη κι όταν περισσότερες πολιτείες επιδιώκουν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις. Το γεγονός αυτό διευρύνει σημαντικά την πρόσβαση των γυναικών στο δικαίωμα της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Το μέτρο έρχεται για να επεκτείνει ενδεχομένως την πρόσβαση στις αμβλώσεις, καθώς

η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden παλεύει με τον καλύτερο τρόπο για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αφού περιορίστηκαν δραστικά από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο Roe v Wade.

Μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες στο Τέξας: Επαναφέρεται η πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων

ΗΠΑ – Χάπι για άμβλωση στα φαρμακεία λιανικής:

Για την αγορά των χαπιών θα απαιτείται ιατρική συνταγή. Μέχρι τώρα αυτά τα χάπια ήταν διαθέσιμα μόνο σε μερικά διαδικτυακά φαρμακεία ή οι γυναίκες μπορούσαν να τα προμηθευτούν από γιατρούς ή κλινικές.

Ο οργανισμός οριστικοποίησε τις αλλαγές την Τρίτη 03/01, αφού εξέτασε τις συμπληρωματικές αιτήσεις από την Danco Laboratories και την GenBioPro, τις δύο εταιρείες που κατασκευάζουν το φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ειδικούς, στις ΗΠΑ τα χάπια άμβλωσης χρησιμοποιούνται ήδη στις περισσότερες από τις μισές διακοπές κύησης. Εξάλλου βρίσκονται ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο της πολιτικής και νομικής διαμάχης για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Pexels – ΗΠΑ / Χάπι για άμβλωση

Το Mifeprex είναι η εμπορική εκδοχή της μιφεπριστόνης, η οποία, σε συνδυασμό με ένα δεύτερο φάρμακο που ονομάζεται μισοπροστόλη που έχει διάφορες χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αποβολών, προκαλεί άμβλωση έως και 10 εβδομάδες σε μια εγκυμοσύνη σε μια διαδικασία γνωστή ως φαρμακευτική άμβλωση.

Μπορεί να έχουμε κάνει πολλά βήματα, αλλά σ’ αυτές τις χώρες η άμβλωση είναι ακόμα παράνομη

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των αμβλώσεων υποστηρίζουν ότι το χάπι έχει μακρά ιστορία ως ασφαλές και αποτελεσματικό, χωρίς κίνδυνο υπερβολικής δόσης ή εθισμού. Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και του Μεξικού, οι γυναίκες μπορούν να τα αγοράσουν χωρίς ιατρική συνταγή για να προκαλέσουν άμβλωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιστορική απόφαση για τις ΗΠΑ: Χάπια άμβλωσης θα πωλούνται στα φαρμακεία της χώρας κόντρα στην κατάργηση του νόμου Roe v Wade εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιστορική, ΗΠΑ, Χάπια, Roe, Wade,istoriki, ipa, chapia, Roe, Wade