Αυτές είναι οι 6 υγιείς συνήθειες που εγγυημένα φέρνουν τεράστιες αλλαγές στην καριέρα σου!

19:11 3/1/2023 - Πηγή: iPop

Νέα χρονιά, κρατάμε τις καλές συνήθειες που σου αλλάζουν τη ζωή, πετάμε εκείνες που πήραμε το μάθημα ότι δεν μας προσφέρουν κάτι. Έτσι δεν είναι άλλωστε η ζωή, δοκιμές, κρατάμε και πετάμε σύμφωνα με αυτά που έχουμε ζήσει. Πάμε να δούμε όμως καλές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε στη δουλειά ώστε να γίνουμε έξτρα παραγωγικοί και να πάρουμε τα αποτελέσματα που αποζητάμε στη ζωή μας. Θες να αλλάξεις δουλειά, θες να εξελιχθείς σε αυτή τη δουλειά που βρίσκεσαι σήμερα, θες

να βρεις μια δουλειά; Γενικά αν σήμερα είσαι σε μια δουλειά που δεν σε καλύπτει, αν είσαι άνεργος, αν θες περισσότερα χρήματα, θα πρέπει σήμερα να αρχίσεις να εργάζεσαι για το αύριο. Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει να σου πει και να σου δώσει μια έτοιμη λύση ή να δουλέψει για σένα. Μόνος σου πρέπει να βρεις την άκρη.

Οι καλές συνήθειες που σου αλλάζουν τη ζωή και στην καριέρα

Παίρνεις χαρτί και μολύβι και ξεκινάς από το πού είσαι σήμερα και πού θες να πας. Αυτή είναι η αρχή. Είσαι σε μια δουλειά που αγαπάς αλλά δεν εξελίσσεσαι; Είσαι σε μια δουλειά που δεν αγαπάς, είσαι άνεργος; Το εργασιακό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή μας, καλύπτει το 1/3 της ζωής μας και πραγματικά αν αφιερώνεις τόσο χρόνο κάπου που δεν σου προσφέρει χαρά και αυτό το αίσθημα της εκπλήρωσης τι νόημα έχει;

Ερώτηση 1: Γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος; Πώς θα γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις; Πρώτα από όλα πρέπει να το αγαπάς, αν δεν το αγαπάς θα το κάνεις πάντα σαν αγγαρεία. Ακόμα και όταν τα χρόνια περάσουν και έχεις προχωρήσει στις διαδικασίες που πια θα τις κάνεις μηχανικά, η αλήθεια είναι ότι σε ό,τι δεν βάζεις ψυχή και αγάπη πάντα θα είναι μια αγγαρεία που θα ανυπομονείς να φτάσει η ώρα να σχολάσεις.

1.Πώς πάνε εκείνοι που αγαπούν τη δουλειά τους στη δουλειά;

Ίσως έχεις γνωρίσει και εσύ αυτούς τους ελάχιστους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους, δεν τους νοιάζει αν είναι Κυριακή ή διακοπές, δεν παραπονιούνται ποτέ για την δουλειά τους ή τους συναδέλφους, εργοδότες και πελάτες. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι εύκολοι άνθρωποι αλλά γιατί οι άνθρωποι αυτοί λατρεύουν αυτό που κάνουν.

Εκεί είναι το μυστικό! Να βρεις μια δουλειά που θα σε κάνει να πετάγεσαι το πρωί από το κρεβάτι με χαρά για να πας σε εκείνη. Να μην πηγαίνεις με το ζόρι και με δάκρυα. Να έχεις καλυμμένα όλα τα κουτάκια σου, τα οικονομικά, του σεβασμού, του αντικειμένου και να λες ναι ρε φίλε πάμε να το κάνουμε και σήμερα.

2.Σταμάτα τη γκρίνια

Το γεγονός ότι έχεις γκρίνια κάτι σημαίνει. Αφουγκράσου τον εαυτό σου, μίλα μαζί του, ρώτα τον τι σε ενοχλεί. Μην γκρινιάζεις και γεμίζεις την καρδιά σου από αρνητικά συναισθήματα. Τι σου φταίει ακριβώς; Αν άλλαζε τι θα θα ήσουν ικανοποιημένος.

3.Πριν πας στη δουλειά

Ίσως έχεις ακούσει ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν πάνε για δουλειά, κάνουν γυμναστική, διαλογισμό, προγραμματίζουν τη μέρα τους. Δεν πέφτουν με τα μούτρα στο κινητό. Έχεις σκεφτεί ότι αλλάζοντας τη συνήθεια του πρωινού ξυπνήματος, μπορεί να αλλάξει όλη σου η μέρα; Τι θα γινόταν αν κάθε πρωί πήγαινες πρώτα στο γυμναστήριο και ξεκίναγες έτσι τη μέρα σου; Το δοκιμάζω τον τελευταίο χρόνο και τα οφέλη είναι πολλαπλά και στη δουλειά μου αλλά κυρίως στη ψυχολογία μου.

4.Ποιες είναι οι προθέσεις σου για τη μέρα που ξεκινά;

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεις από το προηγούμενο βράδυ. Πάρε ημερολόγιο και γράψε τι έχεις να κάνεις την άλλη μέρα. Τα βασικότερα 3 πράγματα που θα κάνουν τεράστια διαφορά στη μέρα σου. Τι αν ολοκληρώσεις μέχρι να φύγει αυτή η μέρα θα σε ευγνωμονείς; Μάλλον είναι κάτι δύσκολο, κάτι κουραστικό ή επίπονο. Το γεγονός ότι το κρατάς εκεί στις λίστες σου ανολοκλήρωτο σε βαραίνει ακόμα περισσότερο.

Βρες τη δύναμη να «φας αυτόν τον βάτραχο» το πρωί που θα έχεις όρεξη και θα είσαι έτοιμος για να σπάσεις την πέτρα. Αν για παράδειγμα είναι μια δουλειά που θέλει πέντε ώρες για να γίνει, μπλόκαρε το ημερολόγιό σου, κάθε πρωί για μία ώρα μέχρι να τελειώσει.

Τη στιγμή που θα το κάνεις στο λέω με σιγουριά θα σιχτιρίζεις την τύχη σου που πρέπει εσύ να το κάνεις και αυτό. Όταν φύγει από πάνω σου θα το βλέπεις ολοκληρωμένο από μακριά και θα σε ευχαριστείς.

Pexels5. Άσε το κουτσομπολιό

Ναι κάποιες φορές οι κουβεντούλα είναι ότι χρειάζεται για να αποσυμπιεστείς, όμως το κουτσομπολιό είναι μια συνήθεια που μπορεί να σε καταστρέψει. Το να ακούς ένα νέο που καθόλου δεν σε αφορά πώς θα βελτιώσει εσένα; Να μην ξοδεύεις τον χρόνο σου άσκοπα και να μην δέχεσαι να ακούς τίποτα για κανέναν αν δεν είναι ο ίδιος μπροστά. Ο άλλος που θα έρθει να σου πει τι έμαθε πίσω από την πλάτη κάποιου άλλου, θα ξέρει ότι εσύ δεν το έχεις αυτό ως τρόπο που κάνεις τα πράγματα.

6.Δουλειά!

Σήμερα είσαι απογοητευμένος και το ξέρω. Πιστεύεις ότι είναι άδικος ο μισθός σου, ότι δεν σου αρέσει το αντικείμενο, ότι αναλώνεις τον χρόνο και την ενέργειά σου άσκοπα. Είναι μέρος της διαδικασίας όλο αυτό. Μέρος του γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος.

Δεν το κάνεις ούτε για τον εργοδότη, ούτε για τους συναδέλφους, ούτε για τους πελάτες και όλους εκείνους που δεν μπορούν να εκτιμήσουν αυτό που έχουν στα χέρια τους. Δούλεψε σαν να πληρώνεσαι με τον μεγαλύτερο μισθό, δούλεψε σαν να εκτιμάς τον εργοδότη σου, δούλεψε λες και είναι θέμα ζωής και θανάτου.

Δουλεύοντας και κάνοντας τη δουλειά σου με τον καλύτερο τρόπο ένα πράγμα καταφέρνεις και αυτό είναι να γίνεις εσύ κάθε μέρα καλύτερος. Και αυτό μια μέρα θα αποτιμηθεί. Μια μέρα θα καταλάβεις τι αξίζεις και δεν θα σε κρατάει κανείς εκεί.

Άλλαξε συνήθειες, άλλαξε αποτελέσματα

Ό,τι δεν λειτουργούσε τα περασμένα χρόνια πέτα το. Είναι μέρος της διαδικασίας όλο αυτό με μόνο σκοπό να γίνεις καλύτερος ακόμα και αν τώρα δεν μπορείς να το καταλάβεις. Στο μέλλον θα είναι ξεκάθαρο.

Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε αποτρέπουν να αλλάξεις καριέρα και πώς να τους ξεπεράσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές είναι οι 6 υγιείς συνήθειες που εγγυημένα φέρνουν τεράστιες αλλαγές στην καριέρα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα