Η βροχή είναι ένας σεισμός στον ουρανό!

07:00 2/11/2014 - Πηγή: iPop

Εσείς ξέρατε ότι μια δυνατή βροχή έχει την ίδια δυναμική όσο ένας δυνατός σεισμός; Σύμφωνα με φυσικούς του πανεπιστημίου Imperial, του Λονδίνου, και τα δύο φαινόμενα υπακούν στους ίδιους κανόνες. Μέχρι στιγμής οι μετεωρολόγοι πίστευαν ότι η βροχή είμαι μια «ποσότητα» νερού που πέφτει στο έδαφος σε μια δεδομένη περίοδο. Κανείς μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί να συσχετίσει τη βροχή με τον σεισμό.

Οι σεισμοί συμβαίνουν γιατί οι πλάκες του φλοιού της γης «τρίβονται»

η μία πάνω στην άλλη. Όταν συμβεί αυτό η επιφάνεια της γης κουνιέται και έχουμε το φαινόμενο του σεισμού. Η συχνότητα αυτού του τριψίματος διέπεται από τον νόμο της «δύναμης» . Ο νόμος της δύναμης αφορά την ποσότητα ενέργειας που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τριψίματος.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα που πήραν από ειδικό ραντάρ για τις βροχές και κάνοντας ένα γράφημα με την ποσότητα του νερού που πέφτει από μια βροχή με την συχνότητα της, παρατήρησαν ότι το γράφημα ακολουθούσε το νόμο δύναμης ενός σεισμού.

Σε παρόμοια μελέτη οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι σεισμοί πραγματοποιούνται όταν απελευθερώνεται ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί στο φλοιό της γης μετά από την τριβή. Το ίδιο συμβαίνει και στην ατμόσφαιρα , ηλιακή ενέργεια συγκεντρώνεται στον ουρανό σε μορφή νερού και απελευθερώνεται όταν τα σύννεφα γεμίσουν.

Με βάση αυτό το μοντέλο οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να μελετήσουν τον τρόπο βροχόπτωσης με καλύτερο τρόπο. Όπως και με τους σεισμούς οι επιστήμονες δεν θα μπορούν να ορίσουν πότε θα βρέξει ακριβώς αλλά θα μπορούν να υπολογίσουν πότε να περιμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα

Η βροχή, μικρής κλίμακας, είναι ωραία να την παρατηρείς από το σπίτι με ένα ζεστό ρόφημα και αναμμένο το τζάκι. Όμως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν βγεις έξω ειδικά όταν πρέπει να οδηγήσεις.

The post Η βροχή είναι ένας σεισμός στον ουρανό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα