Αυστηρό μήνυμα Juncker: Το 2017 η χρονιά του όλα ή του τίποτα για την Ευρώπη

12:21 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Την πρώτη ημέρα του Φεβρουάριου επέλεξε ο πρόεδρος της Κομισιόν για να στείλει το μήνυμα του για τη νέα χρονιά μέσω άρθρου το οποίο φέρει την υπογραφή του. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρεται στο 2017 υπογραμμίζοντας, ότι είναι η χρονιά του «όλα ή τίποτα» για την Ευρώπη.

Το άρθρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην εφημερίδα Die Welt και εστιάζει στις μεγάλες προκλήσεις αλλά επίσης,

και τη μεταναστευτική πολιτική, τη βελτίωση της συλλογικής ασφάλειας, όπως και την έξυπνη εκμετάλλευση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

Ο Jean-Claude Juncker μεταξύ των επιτευγμάτων του 2016 εξηγεί, πως ήταν η δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, η οποία, όπως τονίζει «μπορεί να ενεργήσει αμέσως, χωρίς να περιμένει το πράσινο φως από τα κράτη μέλη» και διασφαλίζει «τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφαλείας σε όλα τα εξωτερικά σύνορα και μπορεί να αντιδρά με ταχύτητα όταν υπάρχει ανάγκη».

«Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη δική μας ασφάλεια σε άλλους» εξηγεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνοντας, ότι χρειάζεται στενότερη συνεργασία στην έρευνα και την παραγωγή στον αμυντικό τομέα και τονίζει:

Στην ΕΕ έχουμε 154 διαφορετικούς τύπους οπλικών συστημάτων, ενώ οι ΗΠΑ έχουν μόνον 27. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα μπορούσαμε να εξοικονομούμε από 25 έως 100 δισεκατ. ευρώ τον χρόνο με μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα αυτόν

Ο Jean-Claude Juncker δείχνει πως έχει πίστη στην τεράστια συνεισφορά η οποία μπορεί να προκύψει από την αξιοποίηση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, σε πολλούς τομείς, όπως δηλαδή είναι «η ενέργεια, η γεωργία και οι μεταφορές» και υπογραμμίζει «χρειάζονται εναρμονισμένοι κανόνες, ώστε τα δεδομένα να μπορούν να διαβιβάζονται διασυνοριακά, ελεύθερα, αλλά και με ασφάλεια».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κρούει το καμπανάκι σχετικά με τη δημογραφική συρρίκνωση της Ευρώπης και σημειώνει ότι «από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, στην αρχή του 20ού αιώνα, σήμερα οι Ευρωπαίοι φτάνουμε ποσοστό 8%, και μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα πέσει στο 5%» ενώ κλείνει το άρθρο του αναφέροντας:

Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε το 2017 τη χρονιά που η Ευρώπη θα βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, που θα μας προστατεύει και θα μας κάνει πιο δυνατούς, γιατί όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε δεν μας τα χάρισε ο Θεός

The post Αυστηρό μήνυμα Juncker: Το 2017 η χρονιά του όλα ή του τίποτα για την Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα