Η «συγγνώμη» στο λαό, η εκτίμηση για τις επόμενες εκλογές και το εθνικό ζήτημα

20:33 12/6/2019 - Πηγή: iPop
Ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας ζωντανή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha μίλησε για την ήττα του κόμματος του στις Ευρωεκλογές. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση μ’ αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να παραλείψει να σχολιάσει το γεγονός των μετατάξεων.

Η

συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Alpha, ξεκίνησε με ένα μικρό σχόλιο για την ήττα του κόμματος του στις Ευρωεκλογές που ανέδειξαν μεγάλο νικητή τη ΝΔ.

Είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακάμψει. Ήμασταν προσανατολισμένοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από το μνημόνιο και το πετύχαμε. Δεν είχαμε εκτιμήσει σωστά την διαφορά με τους πολιτικούς αντίπαλους μας. Πέσαμε έξω!

Μάλιστα, τελειώνοντας με το πρώτο σχόλιο για την ήττα του στις Ευρωεκλογές, τόνισε το «γιατί» πήρε την απόφαση να ανακοινώσει τις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «στην πολιτική τα λόγια είναι δύσκολα, οι πράξεις είναι σημαντικές. Όταν χάσαμε στις Ευρωεκλογές, βγήκα ενώπιον του κόσμου και ανακοίνωσε πως πάμε σε εθνικές εκλογές. Σεβαστήκαμε την κοινή γνώμη, το αίσθημα των πολιτών. Πήραμε το μήνυμα των πολιτών», υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα των εκλογών λέγοντας «οι εκλογές πρέπει  να είναι, αναμέτρηση προγραμμάτων, όχι αναμέτρηση προσώπων. Το δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι ποιοι θα μας κυβερνήσουν αλλά και με ποιο πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, αν θα συνεχιστεί η πορεία συνεχούς ελάφρυνσης όσων έπληξε η κρίση».

Στη συνέχεια, ο κ.Σρόιτερ ρώτησε τον Πρωθυπουργό για το πρόγραμμα του, αναφερόμενος στη διατάξεις στο δημόσιο. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «για πρώτη φορά σε έκθεση της Κομισιόν -μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών- υπήρξε αναφορά σε απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα, αυτό έχει να συμβεί από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία. Αυτό συνέβη γιατί ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι θα θεσπίσει το 1 προς 5 προσλήψεων προς απολύσεις, ενώ εμείς καταφέραμε να το μειώσουμε στο 1 προς 1». 

Παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν στο δημόσιο, ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση που του έγινε για τις μετατάξεις στη Βουλή, δήλωσε μετανιωμένος για το γεγονός αυτός τονίζοντας «ήταν λάθος αυτό το οποίο έγινε με τις μετατάξεις, δεν το γνώριζα και είμαι πλήρως αντίθετος με αυτή τη διαδικασία. Χρωστάμε μία συγνώμη προς όλων τον ελληνικό λαό για αυτό το θέμα, όχι συγνώμη προς τα μέλη μας ή το κόμμα μας αλλά προς κάθε Έλληνα».

Επιπλέον, στη συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για τις επόμενες εκλογές «εκτιμώ ότι είναι εφικτό να γυρίσει το αποτέλεσμα όχι με το φόβο, αλλά με την λόγικη. Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα γιατί έχω κατακτήσει πράγματα που δεν γεννήθηκα για να τα αποκτήσω», ενώ σχολίασε και την απόφαση του κ.Κοτζιά να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «πάντα θα τον τιμώ. Είμαι βέβαιος ότι θάναι ένας χρήσιμος πολίτης και πολιτικός και έξω από την βουλή. Σέβομαι την απόφαση του κ. Κοτζιά να μην είναι στην επόμενη βουλή. Επρόκειτο για μία προσωπική του απόφαση και όχι απόφαση του ΠΡΑΤΤΩ. Πάντα θα μιλώ με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Κοτζιά»

Τέλος, αναφέρθηκε στο εθνικό ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες, με τις παραβιάσεις των Τούρκων στα σύνορα της χώρας «Το μήνυμα που δίνουμε στους γείτονές μας είναι ότι δεν απειλούμε κανένα, αλλά δεν φοβόμαστε και κανένα κι ούτε θα αφήσουμε κανένα να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Διαβάστε αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές:

Οι αλλαγές στο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες

Το άρθρο Η «συγγνώμη» στο λαό, η εκτίμηση για τις επόμενες εκλογές και το εθνικό ζήτημα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα