Η Ρωσία ανησυχεί για την αντίδραση της Τουρκίας -Συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη Συρία

20:33 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Ρωσία ανησυχεί για την αντίδραση της Τουρκίας μετά τη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσάς της και ζητά έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη Συρία.

Φόβους ότι η η Τουρκία ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Συρία εξέφρασε η Ρωσία η οποία αιτήθηκε την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας

για τις εξελίξεις στο θέμα της Συρίας. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε την Παρασκευή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Η Ρωσία, με υπόμνημά προς την προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ δηλώνει «πολύ ανήσυχη για τη κλιμάκωση της έντασης στα τουρκοσυριακά σύνορα και τα σχέδια που ανακοινώνει η Τουρκία για την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία».

Να θυμίσουμε πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει την Τρίτη (16/2) πως τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία επιθυμούν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία. Την ίδια μέρα, η Ρωσία είχε συγκαλέσει συνεδρίαση των πρεσβευτών των 15 χωρών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία.

The post Η Ρωσία ανησυχεί για την αντίδραση της Τουρκίας -Συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα