Προς κλείσιμο συνόρων η Σερβία

19:44 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε περίπτωση που η Αυστρία αποφασίσει να μην δέχεται άλλους πρόσφυγες, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Σερβία να κλείσει τα σύνορά της και μάλιστα πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σέρβος ΥΠΕΞ, εάν η Αυστρία κάνει πράξη την σκέψη της, τα σερβικά σύνορα θα κλείσουν την 1η Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΞ της Σερβίας τόνισε πως: «Γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να κλείσει η Σερβία τα σύνορα από την 1η Μαρτίου για όλους τους πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Αν κατεβάσει τη ράμπα η Αυστρία, η απάντηση μας θα είναι να κλείσουμε

τα σύνορα».

Σημειώνεται πως από το πρωί της Παρασκευής, οι σερβικές αρχές ξεκίνησαν την εφαρμογή στα σύνορα με την ΠΓΔΜ των όσων συμφωνήθηκαν από Αυστρία, Σερβία, Κροατία, Κροατία και Σλοβενία κατά την συνάντησή τους στο Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να επιτρέπει είσοδο στα εδάφη της μόνο των προσφύγων που έχουν λάβει άδεια από το κέντρο ελέγχου στην Γευγελή.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της με την ΠΓΔΜ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 250 πρόσφυγες. Η Σερβία διέψευσε την είδηση και τόνισε πως η καθυστέρηση οφείλεται στον έλεγχο που τέθηκε.

Οργανώσεις της Σερβίας ισχυρίζονται πως η Αυστρία ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης να εφαρμόζει πλαφόν στις αιτήσεις για άσυλο, ορίζοντας τον αριθμό στις 80.

The post Προς κλείσιμο συνόρων η Σερβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα