Κοκαΐνη και Facebook… ένα και το αυτό λένε οι επιστήμονες

18:50 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Κοκαΐνη και Facebook επηρεάζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο λένε οι επιστήμονες και εμείς δεν μπορούμε να τους πάμε κόντρα.

Με λίγα λόγια, έπειτα από έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το Facebook μπορεί να έχει παρόμοιες επιπτώσεις στον εγκέφαλο με τον εθισμό στην κοκαΐνη.

Με ποιον τρόπο κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα;

Συνολικά 20 φοιτητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογεί τα συμπτώματα

του “εθισμού” που συνδέονται με το Facebook, όπως το άγχος, την αποχώρηση και των συγκρούσεων που σχετίζονται με το website.

Στη συνέχεια οι ερευνητές έδειξαν μάι σειρά εικόνων στους φοιτητές που συμμετείχαν στη μελέτη και τους ζήτησαν να πιέσουν ένα κουμπί αναλόγως με το αν ένιωθαν την ανάγκη αν το πατήσουν ή όχι βλέποντας την κάθε εικόνα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις απεικονίσεις των εγκεφάλων των φοιτητών κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

Οι φοιτητές που πάτησαν το κουμπί όταν τους παρουσίαζαν φωτογραφίες σχετικές με το Facebook, όπως το λογότυπο του, ήταν οι ίδιοι που είχαν ιδιαίτερα ψηλά στη δοκιμή με τα συμπτώματα εθισμού, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Psychological Reports: Disability and Trauma.

Η μελέτη αναφέρει ότι “οι εθισμοί που έχουν σχέση με την τεχνολογία μοιράζονται κάποια φυσικά νευρικά χαρακτηριστικά με την ουσία του εθισμού σε τυχερά παιχνίδια και ουσίες».

Συγκεκριμένα η απεικόνιση του εγκεφάλου αποκάλυψε ότι οι εικόνες που σχετίζονται με το Facebook ενεργοποίησαν την αμυγδαλή και το ραβδωτό σώμα – τις περιοχές του εγκεφάλου δηλαδή που εμπλέκονται στην καταναγκαστική συμπεριφορά. Αυτά τα σχέδια του εγκεφάλου ήταν παρόμοια με εκείνα των εγκεφάλων των ατόμων που εθίζονται στην κοκαΐνη.

Photo:ultrafeel.tv

The post Κοκαΐνη και Facebook… ένα και το αυτό λένε οι επιστήμονες appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
κοκαινη παντελιδησ, τι λεει ο εγκεφαλος του τζιπ του παντελιδη
Τυχαία Θέματα