Με εντάσεις η συζήτηση του παράλληλου προγράμματος στην Βουλή (LIVE)

20:03 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Με εντάσεις εξελίσσεται η συζήτηση του παράλληλου προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται σε αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Νίκο Βούτση να προχωράει σε έντονη λογομαχία με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται

πως το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δηλώνει παρών, ενώ η Ένωση Κεντρώων επιφυλάσσεται.

Το πρώτο θερμό επεισόδιο ήταν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την κάλυψη των ανασφάλιστων, αλλά και την βοήθεια ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Α. Ξανθός, υπουργός Υγείας, είπε πως «το νομοσχέδιο αποτελεί ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Είναι νομοσχέδιο κοινωνικής ανακούφισης και μέτρων μεροληψίας υπέρ των αδυνάμων», με την ΝΔ να ασκεί κριτική σχετικά με την ρύθμιση για τις ευπαθείς ομάδες.

«Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που εκκρεμεί χρόνια και μας έχουν εγκαλέσει διεθνείς οργανισμοί, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικοί φορείς. Αυτό είναι το πρώτο και κορυφαίο στίγμα. Είναι συνέχεια της παρέμβασης για την ανθρωπιστική κρίση και τμήμα του παράλληλου προγράμματος και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Ξανθός.

Ο Νίκος Βρούτσης από την μεριά του σημείωσε: «Μία καλοπροαίρετη προειδοποίηση. Δεν θα σας παραχωρήσουμε το δικαίωμα της ευαισθησίας. Είμαστε όλοι το ίδιο ευαίσθητοι. Όμως την ώρα που δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ με το νομοσχέδιό σας δίνετε ένα σήμα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να τους περιθάλψει όλους. Πιθανόν να θίγετε τους Έλληνες, τους οποίους πρέπει να σέβεστε, γιατί οι Έλληνες πληρώνουν, δοκιμάζονται και υποφέρουν. Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο, διότι να νομοθετείς χωρίς να έχεις τα λεφτά είναι σαν να πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι».

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, ο οποίος είπε στον Νίκο Βρούτση πως η ΝΔ διολισθαίνει στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής. «Προσέξτε καλά, σ’ αυτήν την κοινωνία, την ευρωπαϊκή, δεν μπορεί να υψώνονται τέτοια τείχη σε ανθρώπους που δεν έρχονται εδώ για να κάνουν βόλτα».

Να μην ταυτίζει τη ΝΔ με την Χρυσή Αυγή απάντησε ο Νίκος Βρούτσης, λέγοντας:

«Ταυτίζετε τη ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. Κάνετε λάθος. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη ΝΔ δεν παραχωρείται. Είπα με οικονομικούς όρους πώς το εννοούμε. Οι Έλληνες είναι σε δύσκολη θέση, πληρώνουν φόρους, και δεν πρέπει να τους συμπεριφέρεστε ως Β’ κατηγορίας πολίτες».

Σε παρέμβασή του ο κ. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν υπάρχει κάποιος που διαδήλωνε μαζί με τη Χρυσή Αυγή σ’ αυτή την αίθουσα, είστε εσείς».

Νίκος Βούτσης VS Χρυσή Αυγή

Ο Γιάννης Λαγός από το βήμα της Βουλής φώναξε πως «δεν είπαμε προδότη τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ αλλά την κυβέρνηση και τον δοτό υπουργό Πάνο Καμμένο».

Υποθέτοντας τι θα ακολουθήσει, ο Νίκος Βούτσης που προέδρευε της διαδικασίας, πήρε τον λόγο για να πει:

«Σας αφαιρώ τον λόγο γιατί είπατε ανεπίτρεπτα πράγματα για δεύτερη μέρα και μάλιστα επίτηδες. Δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας από όσους συστηματικά την έχουν καταπατήσει. Γνωρίζετε άριστα ότι αυτό που έγινε έχει πάρει το δρόμο του με εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής κατά πόσο σε απόρρητη συνεδρίαση επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση… Το ότι επαναφέρατε την φρασεολογία περί προδοτών είναι ανεπίτρεπτη. Η διχαστική υβριστική φρασεολογία αναφέρεται σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, σε κυβέρνηση που έχει πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά και το κάνετε επίτηδες».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως αφαιρεί τον λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και προειδοποίησε: «Πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της».

Σας αφαιρώ το λόγο. Με την επίκληση της Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μπορούν να λέγονται τέτοια πράγματα δεν μπορούν να ακολουθούνται και τέτοιοι μέθοδοι. Τα περί προδοτών σε αυτή τη χώρα που έχει περάσει ότι έχει περάσει είναι το πικ της ξεδιάντροπης πολιτικά συμπεριφοράς… πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα;

Οι τροπολογίες σχετίζονται με ρυθμίσεις γύρω από:

Τους οδηγούς ασθενοφόρων Κέντρων ΥγείαςΤο Ηλεκτρονικό Αρχείο Υπηρεσιών ΥγείαςΤην προαγωγή του μητρικού θηλασμούΘέματα δια βίου μάθησηςΘέματα Ειδικής Αγωγής και ΕκπαίδευσηςΤη συνεργασία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) με επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα καθώς και με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.Την εκλογή Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων.Τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και διάφορες εξουσιοδοτικές διατάξειςΤον επανακαθορισμό της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας ΚωφαλάλωνΤην κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των Δημόσιων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και Νομικών Προσώπων τουςτη συμπλήρωση – τροποποίηση του άρθρου 17 του ν. 3329/2005 σχετικά με την δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.Ρυθμίσεις σχετικά με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.Ρυθμίσεις για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).Ρυθμίσεις θεμάτων μονάδων αποτέφρωσης οστών νεκρών και διαχείρισης της τέφρας.Την παράταση ισχύος του Μέρους Β΄ του ν. 4281/2014 σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών έως 30/4/2016.Την αντικατάσταση του κειμένου της Συμφωνίας Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη.Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Με εντάσεις η συζήτηση του παράλληλου προγράμματος στην Βουλή (LIVE) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα