«Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος»: Το εφιαλτικό πρόσωπο του πολέμου μέσα από τα μάτια των Ουκρανών

11:42 25/2/2022 - Πηγή: iPop

Οι επιθέσεις του Πούτιν στην Ουκρανία συνεχίζονται, ενώ με την πάροδο του χρόνου εξαπλώνονται σε ολόκληρη την χώρα. Οι Ουκρανοί έχουν μόνο δύο επιλογές: Ή να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ή να μείνουν σε καταφύγιο και να προστατέψουν τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν εφιάλτη που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.

Φωτογραφίες και ιστορίες παιδιών αλλά και ενηλίκων έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου. Σε βίντεο που ανήρτησε το Bloomberg

στο Twitter παρουσιάζονται εικόνες από ολόκληρη την Ουκρανία με ανθρώπους που προσπαθούν να προστατευτούν.

Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία;

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω όλο αυτό να σταματήσει»

Σπαρακτική είναι η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού, στο οποίο ο φόβος είναι ζωγραφισμένος στα μάτια του.
«Δεν θέλω να πεθάνω», λέει η Βλάντα κλαίγοντας. «Θέλω όλο αυτό να σταματήσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος», προσθέτει.

Από την άλλη η Κριστίνα Κιριένκο λέει: «Δεν ανησυχώ για εμένα, αλλά για τα παιδιά μου. Ξύπνησαν και κλαίγοντας, ρωτούσαν τι έγινε μαμά. Τι να τους πω; Πόλεμος; Δεν μπορούν να τον καταλάβουν. Ρώτησαν τι πρέπει να κάνουν».

Listen to voices on the ground in and around Ukrainehttps://t.co/g8knsG8vuN

Bloomberg Quicktake (@Quicktake) February 25, 2022

Άνθρωποι που άλλαξε η ζωή τους στο δευτερόλεπτο προσπαθούν να εξηγήσουν στα παιδιά τους τι συμβαίνει, ενώ παράλληλα μάχονται για να τα κρατήσουν στη ζωή και να διατηρήσουν την ελευθερία τους. Χιλιάδες είναι οι οικογένειες που αναζήτησαν καταφύγιο στον σταθμό του μετρό, προσπαθώντας να κρύψουν το φόβο τους και να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, ενώ εκείνα με την σειρά τους θα έπρεπε να απολαμβάνουν αυτές τις στιγμές με παιχνίδι, χαρά και χαμόγελο, όμως κάποιοι τους το στέρησαν.

Η πολεμική ανταποκρίτρια του CNN, Clarissa Ward, βρέθηκε στο μετρό του Κιέβου και μίλησε με τους πολίτες. «Δε θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι φοβόμαστε», είπε η Οξάνα. Δίπλα της, ήταν ο γιος και η κόρης της.

«Περίμενες ποτέ πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο;», τη ρώτησε.

«Όχι! Όχι. Δεν είναι δυνατόν, ούτε τώρα πιστεύω ότι μας συνέβη αυτό», απάντησε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες μαρτυρίες

Άλλη μία φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε πολλά εξώφυλλα διεθνούς Τύπου, προκειμένου να αποτυπωθεί το πραγματικό και σκληρό πρόσωπο του πολέμου. Είναι η φωτογραφία μιας τραυματισμένης γυναίκας με αίματα στο πρόσωπο που βλέπει το σπίτι της να βομβαρδίζεται.

«Θέλουμε να κρατήσουμε την Ουκρανία ελεύθερη»: Οι γυναίκες και η LGBTQ+ κοινότητα πολεμούν στην πρώτη γραμμή για την ελευθερία τους

«Ο Πούτιν εισβάλλει», γράφει ο Guardian, έχοντας στο πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία της γυναίκας με αίματα στο πρόσωπο και γάζες στο κεφάλι.

Guardian front page, Friday 25 February 2022: Putin invades pic.twitter.com/byor4AqWCU

— The Guardian (@guardian) February 24, 2022

Η ίδια εικόνα και στην Mirror η οποία γράφει: «Το αίμα της… τα χέρια του».

Tomorrow’s front page: Her blood… his hands #TomorrowsPapersToday https://t.co/UL7tQTkp9h pic.twitter.com/KsvnZ8HkkQ

— The Mirror (@DailyMirror) February 24, 2022

Η Express, από την άλλη τιτλοφορείται ως: «Ξανασχεδιάζοντας τον χάρτη της Ευρώπης με αίμα».

Friday’s Express: “Redrawing map of Europe in blood” #BBCPapers #TomorrowsPapersToday https://t.co/vAFZSsJ5be pic.twitter.com/GBTLrIeCrS

BBC News (UK) (@BBCNews) February 24, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος»: Το εφιαλτικό πρόσωπο του πολέμου μέσα από τα μάτια των Ουκρανών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα