Η Πάρος που θα ερωτευτείς!

11:39 6/7/2019 - Πηγή: iPop

Η Πάρος μπορεί τον Ιούνιο να γεμίζει με Λυκειόπαιδα τα οποία κάθονται στο γεφυράκι της Νάουσας και γιορτάζουν το κλείσιμο της σχολικής περιόδου αλλά δεν είναι μόνο γι αυτούς! Η Πάρος είναι ένα κόσμημα στις Κυκλάδες που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και εκείνων που θέλουν να ζήσουν το ατελείωτο partying αλλά και εκείνων που θέλουν να βρουν την εσωτερική τους γαλήνη και να ηρεμήσουν! Η Πάρος είναι το νησί με τις  πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά σοκάκια,

τα όμορφα χωριά τόσο παραλιακά όσο και ορεινά και την  θετική ενέργεια που ψάχνεις! Πάμε μία βόλτα παρέα ως την Πάρο;

Στην Πάρο φτάνεις είτε με καράβι από τον Πειραιά είτε με αεροπλάνο. Με το καράβι θα φτάσεις στην Παροικιά μέσα σε περίπου 4 ώρες (δεν το λες και μακρινό ταξίδι όταν έχεις φτάσει μέχρι την Αστυπάλαια που θέλει και 9-11 ώρες!) , και θα αντικρίσεις τον φημισμένο μήλο να σε περιμένει υπομονετικά να σε υποδεχθεί!

Από εκεί παίρνεις τον δρόμο και ξεκινάς να γεμίζεις τον σκληρό δίσκο σου με όμορφες εικόνες, κλασικά άσπρα-γαλάζια κτίσματα, διάφανα νερά και χρυσές αμμουδιές!

Πάμε για μπάνιο;

Το συγκεκριμένο νησί έχει άπειρες παραλίες! ΑΠΕΙΡΕΣ καθώς το μήκος των ακτών της είναι 118,5 χιλιόμετρα! Όπως καταλαβαίνεις σ αυτό το άρθρο θα διαβάσεις τις προσωπικά αγαπημένες μου και όχι ανάλυση για όλες!

Παραλία Μοναστήρι

Είναι στα 14 χιλ από την Παροικιά. Οργανωμένη και ιδανική για οικογένειες μιας και τα νερά της είναι ρηχά για πολλά μέτρα. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν τόσο εκεί όσο και στην αμμουδιά της. Η παραλία προφυλάσσεται από τους βόρειους ανέμους οπότε είναι ιδανική για τα μελτέμια του Αυγούστου.

*Tip: Αν δεν είσαι άνθρωπος της ξαπλώστρας και δεν θέλεις πολλά παιδάκια τριγύρω σου, αν πας στην άκρη της παραλίας και περπατήσεις πάνω στα βραχάκια μπορείς να βρεις ωραία σημεία αν απλώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις τις βουτιές σου σαν να μην υπάρχει ψυχή τριγύρω! Είπαμε η Πάρος καλύπτει όλες τις ανάγκες, ακόμα και στην ίδια παραλία!

Κολυμπήθρες

Η συγκεκριμένη παραλία είναι από τις “celebrity” παραλίες του νησιού! Έχει καταπράσινα νερά (τύφλα να έχουν τα φίλτρα του instagram) και ακόμα και όταν την πιάνει ο αέρας δεν χάνει καθόλου από την φυσική της ομορφιά! Τα μικρά κολπάκια και η ηρεμία που προσφέρει σε καλούν από μακριά!

Λάγγερη

Η Λάγγερη είναι μία λίγο πιο δυσπρόσιτη παραλία, μην φανταστείς και με συμβατικό όχημα μια χαρά φτάνεις απλά θα συναντήσεις έναν σύντομο χωματόδρομο. Μαζεύει γυμνιστές- άρα καταλαβαίνεις ότι δεν έχει οργάνωση, παιδάκια και κουβαδάκια. Βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από την Νάουσα (φτάνοντας στη Σαντα Μαρία υπάρχει μικρή ταμπέλα που σε οδηγεί μέσω χωματόδρομου σε ένα χώρο στάθμευσης και μετά περπατάς πέντε λεπτά και βρίσκεσαι στο δεξί άκρο της παραλίας με το μικρό μώλο) και έχει ψιλή άμμο και μεγάλους αμμόλοφους!

Σάντα Μαρία

Η κοσμική -πλέον- και εξαιρετικά οργανωμένη παραλία. Beach bar, εστιατόριο, beach volley, θαλάσσια sports είναι εκεί και σε περιμένουν σε μία από τις ομορφότερες παραλίες!

*Τip: Λίγο παρακάτω θα συναντήσεις την μικρή Σάντα Μαρία. Εξίσου οργανωμένη και με σχολή για scuba diving, με λιγότερη φασαρία βεβαίως.

**Tip του tip! Στην μικρή Σάντα Μαρία αν περπατήσεις από πίσω από την σχολή για καταδύσεις θα βρεις ένα ακόμα παραλιάκι το οποίο είναι εντελώς ανοργάνωτο, έχει εκπληκτικά νερά και χρυσή αμμουδιά!

Χρυσή Ακτή

Λευκή άμμος σε μία αρκετά μεγάλη σε πλάτος παραλία. Από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάρου μιας και τα νερά της έχουν κερδίσει Γαλάζια Σημαία. Ο αέρας που πνέει μόνιμα στην περιοχή την καθιστά ιδανική για θαλάσσια σπορ.

Φάραγγας

Για εκείνους που δεν τους νοιάζει αν ταλαιπωρηθούν και λίγο-έως πολύ! Περνάς την πρώτη-οργανωμένη- παραλία, περνάς την δεύτερη και φτάνεις σε κάτι βράχια! Αν δεν σε πειράζει να τα σκαρφαλώσεις θα βρεθείς στον επίγειο παράδεισο της Πάρου με καταπράσινα και πεντακάθαρα νερά!  Οι τρεις παραλίες βρίσκονται στις νότιες ακτές της Πάρου μέσα σε έναν κόλπο. Εξαιτίας αυτού είναι προστατευμένες από τους βόρειους ανέμους και σπάνια έχουν κύματα. Τις μέρες με καλή ορατότητα, από το Φάραγγα θα βλέπετε την Σίκινο και την Ίο!

Πάμε να φάμε στη Πάρο;

Όταν πας σε νέο μέρος επιβάλλεται να δοκιμάσεις τις τοπικές του γεύσεις! Ε, στην Πάρο δεν πρέπει να φύγεις αν δεν φας «γούνα», «κακαβιά» και αν δεν πιεις «σούμα»!  Που;

Θαλάμι

Κάθε χρόνο περνάω να πω ένα γεια στο Θαλάμι λίγο πριν φύγω από το νησί! Εκεί στην πλευρά της Παροναξίας,  λίγο πιο έξω από τον Αμπελά, ένα μικρό μαγαζάκι με τραπέζια που σου δίνουν στα πόδια σου το Αιγαίο!  Πολύ καλό ψάρι, καλές τιμές! Και όταν δεις το καράβι να φεύγει από την Νάξο, πίνεις την τελευταία σούμα και φεύγεις για το λιμάνι!

Δαμιανός

Αν δεν φας κακαβιά στον Δαμιανό, πάνω στην παραλία του Αμπελά δεν ξέρεις τι θα πει νοστιμιά!

Siparos

Όλη η γεύση των Κυκλάδων έχει κλειστεί στα πιάτα του Πάρη στο Siparos. Υπέροχο περιβάλλον, μπροστά στη θάλασσα και εκπληκτικά πιάτα! Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το κριθαρότο θαλασσινών και το ριζότο με μελάνι σουπιάς!

*Tip: Πήγαινε στο ηλιοβασίλεμα και θα με θυμηθείς!

Marios

Must pay a visit στον Μάριο στο λιμανάκι της Νάουσας για τα παραδοσιακά «πειραγμένα» πιάτα, την απίστευτη τοποθεσία, την εκπληκτική πορτοκαλόπιτα και το κλίμα “party” που επικρατεί εκεί όλο το καλοκαίρι!

*Tip: Κλείσε τραπέζι αλλιώς δεν θα βρεις!

Mario Burger

Αργά το βράδυ, μετά τα ποτά, burger απέναντι από το γεφυράκι της Νάουσας! Χωρίς πολλά λόγια! Θα με θυμηθείς!

Βόλτα στη Πάρο;

Ωραία τα μπάνια, ωραία τα φαγητά και τα ποτά αλλά όταν πας στην Πάρο πρέπει να πας βόλτα και στα χωριά!

Νάουσα

Βόλτα στο Λιμανάκι με τα εστιατόρια και τα μπαράκια, τα γραφικά στενά και τα μικρά μαγαζάκια η Νάουσα είναι έτοιμη να σε υποδεχθεί!

Λεύκες

Αγαπημένος προορισμός -ίσως χωρίς υπερβολή ο πιο αγαπημένος στις Κυκλάδες- είναι οι Λεύκες! Ορεινό παραδοσιακό χωριό το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει αγγίξει ο χρόνος. Γραφικά στα σοκάκια, καφές και γλυκό στην Πεζούλα (στη Λιχουδιά), φαγητό στην Ταβέρνα του Κλαρίνου, ψώνια στο «YRIA Interiors», το οποίο είναι γεμάτο κεραμικά.

Αη- Γιάννης

Αν θέλεις να δεις το νησί από ψηλά πρέπει να πας στον Αη- Γιάννη τον Δέτη, να βγάλεις μία φωτογραφία με την κάμερα του μυαλού σου -καλά και με το κινητό σου- και να την κρατήσεις συντροφιά για τον δύσκολο χειμώνα!

Εκατονταπυλιανή

Ακόμα και αν δεν είσαι θρήσκος πρέπει να πας στην Εκατονταπυλιανή. Η εκκλησία αυτή είναι ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα μνημεία της βυζαντινής παράδοσης.

Ποτά θα πιούμε;

Διακοπές χωρίς αλκοόλ γίνεται; Προσωπικά θα σου πω ότι γίνεται καθώς δεν πίνω αλκοόλ αλλά οι φίλοι μου ορκίζονται στα παρακάτω μαγαζιά της Πάρου!

Agosta

Είτε θέλεις μοναδική θέα από την βεράντα είτε σου – σού στην μπάρα το agosta σου καλύπτει όλες τις ανάγκες! Στην Νάουσα το μοναδικό bar το οποίο βλέπει θάλασσα και από τις δύο μεριές του και πίστεψέ με τα βράδια σου εκεί θα σου μείνουν αξέχαστα.

Stilvi

Όμορφη αυλή και εκπληκτική λίστα από cocktails είναι αυτό που αναζητάς; Τότε πρέπει να επισκεφτείς το Stilvi στην Νάουσα.

Fotis Bar

Από το πρωί μέχρι το βράδυ ο Fotis στη Νάουσα της Πάρου είναι εγγύηση! Αργά το απόγευμα πάρε ένα ζακετάκι και πήγαινε να απολαύσεις το cocktail σου το ηλιοβασίλεμα σε μία πολύ ήσυχη τοποθεσία ακριβώς δίπλα στο κύμα της θάλασσας!

Τι άλλο θέλεις;

Κλείσε τώρα εισιτήρια και φύγαμε για Πάρο!

Δεν σου φτάνει η Πάρος;
Σου έχουμε και άλλες επιλογές:

Τα πιο οικονομικά νησιά για low budget διακοπές!

Το άρθρο Η Πάρος που θα ερωτευτείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
παρος, το νησι, beach bar, πειραιας, συγκεκριμένο, instagram, beach, volley, sports, diving, Καταδύσεις, φας, γεια, αιγαιο, pay, burger, cocktail, εισιτήρια, low, budget, ipop, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, μπανιας, ipop, αστυπαλαια, εικονες, θαλασσα, κυκλαδες, μηλο, νησι, νησια, πορτοκαλοπιτα, ριζοτο, φυσικη, φωτογραφια, αεροπλανο, αρθρο, αλκοολ, αμμος, ανθρωπος, απλα, βραδια, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, φαγητα, γεια, γευση, γινεται, υπαρχει, εισιτήρια, εκκλησια, ενεργεια, εστιατορια, ιδια, ηρεμια, θεα, θαλασσια σπορ, κακαβια, καφες, κυμα, κυματα, κινητο, κλιμα, κοσμημα, μηκος, μικρο, μνημεια, μπορεις, μαρια, ναξο, ναουσα, φιλτρα, οπωσδηποτε, οχημα, παιδια, παιδακια, παμε, περιβαλλον, πηγαινε, πιατα, ποτα, πρωι, ψυχη, συγκεκριμένο, ταβερνα, φας, φυγαμε, φτανει, χρυση, χρονος, χαρα, ψωνια, ομορφα, ωρες, αυλη, beach, budget, burger, cocktail, diving, ειπαμε, ετοιμη, φευγεις, φιλοι, γλυκο, ηλιοβασιλεμα, beach bar, low, μπροστα, sports, pay, πιστεψε με, ποδια, ψαρι, σημαια, ταξιδι, υπεροχο, βεβαιως, volley
Τυχαία Θέματα