Καλύτερη η εικόνα απ’ την πυρκαγιά στην Εύβοια

11:08 6/7/2019 - Πηγή: iPop

Καλύτερη είναι η εικόνα απ’ την πυρκαγιά στην Εύβοια, μετά την ολονύκτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. Η μείωση της έντασης των ανέμων έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, το γεγονός ότι το βράδυ της Παρασκευής είχε πέσει η ένταση των ανέμων, συνέδραμε στην προσπάθεια των πυροσβεστών στην πυρκαγιά στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου.

Στην περιοχή, παρόλα αυτά, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 104 άτομα πεζοπόρο τμήμα και μηχανοκίνητη μονάδα με 32 πυροσβέστες

και 16 οχήματα. Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή σε 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

Οι εστίες της πυρκαγιάς παραμένουν τέσσερις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, όμως, δεν υπήρξε επέκταση του πύρινου μετώπου, ούτε απειλείται κάποιος οικισμός.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Εύβοιας που κινδυνεύουν απ’ την πυρκαγιά, με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη.

Την Πέμπτη εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Μακρυχώρι και Θαρρούνια, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε το χωριό Γαβαλάς, χωρίς τελικά η φωτιά να φτάσει στα χωριά αυτά και να προκαλέσει ζημιές στα σπίτια.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Το άρθρο Καλύτερη η εικόνα απ’ την πυρκαγιά στην Εύβοια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα