Χρειάζεται πραγματικά να κάνεις eject κάθε φορά που βγάζεις το USB;

20:37 5/7/2019 - Πηγή: iPop

Σίγουρα αναρωτιέσαι κάθε φορά (;) που το κάνεις: Χρειάζεται πραγματικά να κάνεις eject κάθε φορά που βγάζεις το USB; Θέλεις μια σύντομη απάντηση; Ναι! Αλλά συνέχισε να διαβάζεις για να καταλάβεις τον λόγο, αλλά και να μάθεις τι μπορεί να συμβεί εάν δεν το κάνεις!

Πιθανότατα έχεις τραβήξει πολλές φορές το USB απ’ τον υπολογιστή σου χωρίς να πατήσεις πρώτα eject και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ήσουν πολύ τυχερός και

χαιρόμαστε! Πάμε τώρα να δούμε πώς πρέπει να αφαιρούμε σωστά το USB απ’ το laptop.

Ο τρόπος με τον οποίο ένα στικάκι και ένας υπολογιστής αλληλεπιδρούν είναι εκπληκτικά πολύπλοκος. Πρώτον, ο υπολογιστής πρέπει να παρέχει τροφοδοσία στη μονάδα USB ώστε να μπορεί να λειτουργήσει. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής και η μονάδα USB «συνομιλούν» μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια σύνδεση. Αυτό απαιτεί ο υπολογιστής να έχει εγκατεστημένους τους σωστούς drivers.

Φυσικά, όλα τα σύγχρονα USB έχουν ήδη εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα προγράμματα καθοδήγησης. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής πρέπει να καταλάβει ποια δεδομένα βρίσκονται στη μονάδα USB. Ο υπολογιστής το κάνει αυτό διαβάζοντας το Master Boot Record (MBR) ή το Partition Boot Record (PBR) ή κατευθείαν τη δομή του USB.

Όλα αυτά συμβαίνουν τα δύο δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το στικάκι!

Καθώς ο υπολογιστής αρχίζει να «διαβάζει» τα αρχεία, συμβαίνουν μερικά ακόμα πράγματα! Τα metadata του αρχείου αλλάζουν, ενημερώνοντας για παράδειγμα την ημερομηνία και ώρα της τελευταίας τροποποίησης του αρχείου.

Όταν κάνεις μια αλλαγή, αυτή αρχικά γίνεται σε μια προσωρινή μνήμη στον υπολογιστή σου και τελικά εγγράφεται στη μονάδα USB.

Επίσης, άλλα προγράμματα μπορεί να έχουν πρόσβαση στη μονάδα USB, όπως το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό.

Αυτό σημαίνει ότι εάν εσύ απλά τραβήξεις το USB, κάποια απ’ αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν μπορεί να καταστρέψουν τα αρχεία σου ή το στικάκι.

Εκτός απ’ αυτό, όπως υπάρχει το «πρώτο ραντεβού» του υπολογιστή σου με το στικάκι, πρέπει να υπάρξει και ο «αποχαιρετισμός». Εάν αυτός ο αποχαιρετισμός δεν γίνει σωστά, μπορεί να μην ξαναέχεις ποτέ πρόσβαση στα τόσο σημαντικά αρχεία που περνούσες για τη δουλειά σου!

Έχεις δει ότι βγαίνει μια σπίθα όταν τραβάς απότομα το καλώδιο απ’ την πρίζα; Κάπως έτσι σκέψου το και για το USB!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Χρειάζεται πραγματικά να κάνεις eject κάθε φορά που βγάζεις το USB; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα