Η ντοματόσουπα που ταιριάζει γάντι με τον φθινοπωρινό καιρό

16:17 1/11/2020 - Πηγή: iPop

Τώρα πια, θα έλεγε κανείς ότι, έχει πιάσει ένα φθινοπωρινό αεράκι που σε κάνει να θες να χουχουλιάσεις και να πιείς ένα ζεστό καφέ ή ένα ζεστό τσάι. Κοντά σε αυτά είναι μία πολύ καλή περίοδος να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τις αγαπημένες σου σούπες. Η ντοματόσουπα είναι μία πολύ θρεπτική και γρήγορα υλοποιήσιμη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις ακόμα και σήμερα το απόγευμα!

Τι θα χρειαστείς για την ντοματόσουπα10 μεγάλες ντομάτες κομμένες στη μέση ή αν δεν έχεις 1 κουτάκι ντομάτα κον κασέ8 σκελίδες σκόρδο5 κρεμμύδια κομμένα στα 41 μεγάλη
κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη στη μέση2 κ.σ. λάδι2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικοΑλάτι ΠιπέριΧυμό από 2 λεμόνια1 χούφτα φρέσκο βασιλικόΠως θα φτιάξεις την ντοματόσουπαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και σε ένα μπολ και βάζουμε όλα τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε να πάει παντού.Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθούν, να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε την πέτσα από την πιπεριά και από τις ντομάτες αν το επιθυμούμε.Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και τον βασιλικό.Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα τα υλικά μας και δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλει λίγο παραπάνω ξύδι σύμφωνα με το τι μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η ντοματόσουπα που ταιριάζει γάντι με τον φθινοπωρινό καιρό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα