Αναλυτικά όλα τα μέτρα και οι εξειδικεύσεις στα δύο επίπεδα

11:54 1/11/2020 - Πηγή: iPop

Το απόγευμα του Σαββάτου 31/10/2020, τα κρούσματα έφτασαν τον αριθμό 2056 και έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Το πρωί της ίδιας μέρας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα προστασίας και το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τις ειδικές τροποποιήσεις στα δύο επίπεδα κινδύνου.

Ειδικές τροποποιήσεις στα δύο επίπεδα κινδύνουΤα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την Τρίτη 3/11/2020Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.Περιορισμός κυκλοφορίας από τις
00:00 έως τις 05:00 το πρωί.Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.Ανοιχτό όλο το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία. Ανοιχτά τα σχολεία. Ανοιχτοί οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.Αναλυτικά όλες οι ειδικές τροποποιήσεις

Για τον αθλητισμό και τις μετακινήσεις

Για τον αθλητισμό, στο επίπεδο Α, επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Στο επίπεδο Β απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός εξαιρέσεων. Επιτρέπεται μόνο ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο.

Επιτρέπονται αγώνες της Superleague ποδοσφαίρου, η Α1 μπάσκετ και οι ευρωπαϊκοί αγώνες, όπως Champions League και Europa League.

Για Γυμναστήρια – Αρχαιολογικούς χώρους – Δημόσιες υπηρεσίες και Δικαιοσύνη

Για τα σχολεία

Για την Εστίαση και τα Καταστήματα τροφίμων

Για τους Παιδότοπους, τις Συναθροίσεις και τις Θεατρικές παραστάσεις

Σε ό,τι αφορά στις συναθροίσεις, στο Επίπεδο Α επιτρέπεται μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, ενώ στο Επίπεδο Β προβλέπεται αναστολή όλων των δημόσιων συναθροίσεων τα πλαίσια του Συντάγματος. Για τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες, στο Επίπεδο Α προβλέπεται πληρότητα έως 50% και υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Στο Επίπεδο Β θα επιτρέπεται μόνο η διαδικτυακή μετάδοση των εκδηλώσεων.

Για το Λιανεμπόριο και τις Λαϊκές αγορές

Για τη Διασκέδαση, τα κομμωτήρια και τους κινηματογράφους

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κίτρινο και ποιες στο κόκκινο επίπεδο κινδύνου

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου 2020 και για ένα μήνα, τίθεται σε ισχύ ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός, βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην Ζώνη Α’ Επιτήρησης (Κίτρινη) εντάσσονται οι περιοχές:

Αιτωλοακαρνανία
Άνδρος
Αργολίδα
Αρκαδία
Άρτα
Αχαΐα
Γρεβενά
Εύβοια
Ευρυτανία
Ζάκυνθος
Ηλεία
Ηράκλειο
Θάσος
Θεσπρωτία
Ιθάκη
Ικαρία
Κάλυμνος
Καρδίτσα
Κάρπαθος – Κάσος
Κέα – Κύθνος
Κέρκυρα
Κεφαλληνία
Κορινθία
Κως

Στην Ζώνη Β’ Αυξημένου Κινδύνου (Κόκκινο) εντάσσονται οι περιοχές:

Ανατολική Αττική
Βοιωτία
Βόρειος Τομέας Αθηνών
Δράμα
Δυτική Αττική
Δυτικός Τομέας Αθηνών
Έβρος
Ημαθία
Θεσσαλονίκη
Θήρα
Ιωάννινα
Καβάλα
Καστοριά
Κεντρικός Τομέας Αθηνών
Κικλίς
Κοζάνη
Λάρισα
Νάξος
Νότιος Τομέας Αθηνών
Ξάνθη
Πειραιάς
Πέλλα
Πιερία
Ροδόπη
Σέρρες
Τρίκαλα
Χαλκιδική

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναλυτικά όλα τα μέτρα και οι εξειδικεύσεις στα δύο επίπεδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναλυτικά,analytika