Η lemon pie που θα ζηλέψουν και οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες

18:56 14/8/2019 - Πηγή: iPop

Καλοκαιράκι έχουμε και η επιθυμία για παγωτό είναι όλο και μεγαλύτερη. Τα παγωτά, κακά τα ψέματα, έχουν αρκετές θερμίδες και εμείς δεν θέλουμε να χαλάσουμε το σώμα που με κόπο φτιάξαμε το χειμώνα. Θέλουμε κάτι ελαφρύ, όχι τόσο πολύ γλυκό στη γεύση, αλλά να είναι γλυκό. Γι’ αυτό, λοιπόν, σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για lemon pie, την οποία θα ζήλευαν και επαγγελματίες chef.

Τι υλικά θα χρειαστούμε
στη συνταγή για lemon pie;

Για τη βάση:

200 γραμμάρια αλεσμένο μπισκότο70 γραμμάρια ζάχαρη5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα:

250ml χυμό λεμόνι400 ml ζαχαρούχο γάλα5 κρόκοι αυγών

Για τη σαντιγί:

Φυτική σαντιγίΠοια είναι τα βήματα για να εκτελέσουμε την συνταγή για lemon pie;

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ΚελσίουΒάζουμε τα μπισκότα και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ και χτυπάμε ελαφριά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού δημιουργηθεί το στερεό μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο που προηγουμένως έχουμε λιώσει.Αφού ανακατέψουμε το βούτυρο με το αλεσμένο μπισκότο και τη ζάχαρη, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Μετά το πέρας του χρόνου το βάζουμε σε ένα δροσερό μέρος και το αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι, το ζαχαρούχο γάλα και τους 5 κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να δημιουργήσουν μια απαλή κρέμα.Το τοποθετούμε στο ταψάκι που έχουμε προψήσει την βάση του γλυκού μας και ξανά το βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.Αφού περάσει και ο χρόνος ψησίματος, αφήνουμε το ταψάκι σε ένα δροσερό μέρος, μέχρι το γλυκό μας να πάρει σωστή θερμοκρασία.Προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγί και με ένα φλόγιστρο της δίνουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τέλος το τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 5 με 6 ώρες.

Το άρθρο Η lemon pie που θα ζηλέψουν και οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα