Υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα βρέθηκαν στη σορό του σάλα

18:34 14/8/2019 - Πηγή: Fimotro

Ήταν 21 Ιανουαρίου όταν έγινε γνωστό και σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πως ο Εμιλιάνο Σάλα ήταν νεκρός. Κι όχι απλώς νεκρός. Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα. Ήταν το ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε ναυλώσει η Κάρντιφ για να τον μεταφέρει από τη Νάντη της Γαλλίας στην Ουαλία, ώστε να υπογράψει τη μεταγραφή του εκεί.

Χρειάστηκαν αρκετές μέρες μέχρι να βρεθεί η σορός του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Την ίδια στιγμή η σορός του πιλότου Ντέιβιντ Ιμπότσον δεν βρέθηκε ποτέ μέχρι σήμερα. Όλο αυτό το rewind

δε γίνεται τυχαία. Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε η είδηση πως οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό του Σάλα έδειξαν πως είχε υψηλή συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό το εύρημα κάνει τους ερευνητές να θεωρούν όλο και πιο βάσιμες τις θεωρίες συνωμοσίας που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από την πρώτη στιγμή. Αν κάτι φαντάζει βέβαιο, είναι πως ο Εμιλιάνο Σάλα δηλητηριάστηκε με αέριο. Το ίδιο μάλιστα εικάζεται ότι συνέβη και με τον πιλότο και σε μεγαλύτερο βαθμό. Γι΄αυτό κιόλας είναι το δικό του πτώμα που δεν έχει ανασυρθεί από κάπου.

Το μονοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται από το αεροπλάνο από το σύστημα εξαερισμού, αλλά αν υπάρχει μια διαρροή ή το ταβάνι έχει κακοφτιαγμένη κατασκευή, τότε μπορεί να εισέλθει στην καμπίνα.

Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ποσοστό 58% καρβοξυ-αιμογλοβίνης, μια ουσία που σχηματίζεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια όταν το αίμα έρθει σε επαφή με το μονοξείδιο. Ο δικηγόρος της οικογένειας Σάλα στις δηλώσεις του είπε πως τα αποτελέσματα εγείρουν μια σειρά από ερωτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα