Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με χοντρή τρίχα!

17:57 14/8/2019 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες με χοντρή τρίχα, έχουν μεγάλη ευθύνη … για τα μαλλιά τους. Και είναι μερικά λάθη που κάνουν που χειροτερεύουν την κατάσταση. Ποια είναι αυτά;

Οι γυναίκες με χοντρή τρίχα πολλές φορές αντί να σώσουν την κατάσταση τα κάνουν χειρότερα και την «πατάνε» στα πιο απλά. Γιατί η χοντρή τρίχα θέλει τη δική της περιποίηση και φυσικά δεν λειτουργούν όλα για όλες.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με χοντρή τρίχα;Την κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο χοντρή

Πηγαίνουν στο κομμωτήριο και κάνουν τις τρίχες να φαίνονται ακόμη πιο πυκνές.  Είναι καλό να αφαιρείς την ψαλίδα αλλά πρέπει

να το κάνεις σωστά.

Πολλές φορές, στην προσπάθεια να κόψεις την ψαλίδα και να αραιώσεις λίγο τα μαλλιά σου, αυτό δημιουργεί έναν ανεξήγητο όγκο που δεν χρειάζεσαι. Η τρίχα επίσης, φαίνεται πιο αδύναμη και μη υγιής.

Κοντό κούρεμα

Ακόμη ένα λάθος που ίσως θέλεις να αποφύγεις. Κουρεύεις τα μαλλιά σου πολύ, πολύ κοντά και στην πορεία το μετανιώνεις. Γιατί;

Γιατί τα κοντά μαλλιά, απαιτούν περισσότερο styling και το λεγόμενο… hair-care, επομένως αν ψάχνεις ένα εύκολο και cool stlye, τότε αυτή ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή.  Μην κουρεύεις, λοιπόν, τα μαλλιά σου πολύ κοντά αλλά μπορείς να δοκιμάσεις ένα μακρύ bob κούρεμα, με τις μπροστινές τούφες να είναι πιο μακριές. Αυτό θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο υγιή.

Χημική… ισιωτική

Ναι, φυσικά και υπάρχει αυτή η τεχνική, χημική θεραπεία την οποία πολλές γυναίκες επιλέγουν καθώς κάνουν το στυλ τους πιο εύκολο, έχει καλύτερα αποτελέσματα και δεν χρειάζεται να ασχοληθούν και πολύ. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η φυσική υφή των μαλλιών καταστρέφεται και μαζί καταστρέφονται και τα μαλλιά σου.
Αν θέλεις να έχεις μια πιο εύκολη και κομψή εμφάνιση, δοκίμασε να κάνεις θεραπεία με κερατίνη. Δεν είναι νόμιμες αλλά δεν καταστρέφουν και την φυσική υφή της τρίχας.

Λάθος σαμπουάν και μαλακτική

Photo: Unsplash/Chris Slupski

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι τα… λάθος προϊόντα. Πρέπει να προμηθευτείς ένα σαμπουάν και μια μαλακτική κρέμα, κατάλληλα για τη δική σου τρίχα. Η χοντρή τρίχα είναι σημαντικό να καθαριστεί σωστά γι΄αυτό και χρειάζεσαι ένα απαλό σαμπουάν και μαλακτική.

Αποφεύγεις τις μύτες στα μαλλιά

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την ομάδα, τότε γνωρίζεις πόσο μεγάλος είναι ο φόβος ενός νέου κουρέματος. Το να βρεις το ιδανικό κούρεμα για σένα είναι πάντα αγχωτικό κι έχεις πειραματιστεί με διάφορα κουρέματα.

Μη φοβάσαι να κάνεις μύτες στα μαλλιά, αρκεί να τις κάνεις σωστά. Απόφυγε τις μικρές μύτες, αλλά οι μακριές μύτες στα μαλλιά θα αποβάλλουν το υπερβολικό βάρος και θα σου δώσουν περισσότερη ευελιξία στο styling και ένα όμορφο σχήμα. Σε κάθε περίπτωση να ακούς τον κομμωτή σου!

Photo: unsplash/Ömürden Cengiz

Το άρθρο Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με χοντρή τρίχα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα