Πόσα γνωρίζεις για τις ψυχικές ασθένειες; Κάνε το τεστ!

15:31 14/8/2019 - Πηγή: iPop

Πόσα γνωρίζεις για τις ψυχικές ασθένειες; Τι ποσοστό των ανθρώπων απασχολούν, ποιες είναι πιο συνηθισμένες και ποιες πιο σπάνιες; Κάνε το τεστ και γίνε expert!

Πόσα γνωρίζεις πραγματικά για τις ψυχικές ασθένειες; Ακούμε ολοένα και περισσότερα πράγματα για αυτές αλλά πόσα ξέρουμε στα αλήθεια;

Σύμφωνα με τον ορισμό, η ψυχική ασθένεια είναι ένα μοτίβο σκέψης ή συμπεριφοράς, ή μια ανωμαλία η οποία προκαλεί πόνο ή και ανικανότητα, και η οποία δεν είναι αναπτυξιακά ή κοινωνικά καθορισμένη.

Γενικά

καθορίζεται από ένα συνδυασμό του πώς ένα άτομο αισθάνεται, ενεργεί, σκέπτεται ή αντιλαμβάνεται. Είναι δυνατόν να σχετίζεται με συγκεκριμένες περιοχές ή λειτουργίες του εγκεφάλου ή και του υπόλοιπου νευρικού συστήματος, συχνά σε ένα κοινωνικό πλαίσιο.

Εμείς βρήκαμε ένα τεστ με 25 σχετικές ερωτήσεις. Αυτό το τεστ σου κάνει ερωτήσεις τύπου πώς δημιουργείται μια ψυχική ασθένεια κι αν είναι τα γονίδια, τι σημαίνουν τα αρχικά ADHD, αν υπάρχει μια τελική θεραπεία για τις ψυχικές ασθένειες. Η δυσλεξία είναι μαθησιακή δυσκολία; Τα ζώα έρχονται αντιμέτωπα με ψυχικές ασθένειες; Ποια είναι τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής;

Γίνεται μια ψυχική ασθένεια να είναι μεταδοτική; Τι σημαίνει OCD και τι ποσοστό στον κόσμο έχει μια ψυχική διαταραχή;

Δες πόσα γνωρίζεις για τις ψυχικές ασθένειες. Πάτα το play!

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων στις περισσότερες χώρες αναφέρουν προβλήματα σε κάποιο σημείο της ζωής τους τα οποία ταιριάζουν στα κριτήρια διάγνωσης ενός ή περισσότερων από τις πιο συχνές ψυχικές διαταραχές.

Τα αίτια ποικίλλουν και συνήθως η αποτίμηση γίνεται από ψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους και κλινικούς κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους, αλλά συχνά βασίζονται στην παρατήρηση και στις ερωτήσεις.

Η κλινική θεραπεία παρέχεται από ποικίλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Η ψυχοθεραπεία και η ψυχιατρική θεραπευτική αγωγή είναι δύο κύριες επιλογές θεραπείας, όπως είναι η κοινωνική παρέμβαση, η ισότιμη υποστήριξη και η αυτοβοήθεια. Ενώ είναι ακόμη ένα θέμα ταμπού, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν δυσκολίες επικοινωνίας και δεν μπορούν να ζήσουν πολλές φορές μια φυσιολογική ζωή, η ιατρική έχει εξελιχθεί και η θεραπεία όπως και ορισμένα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Μια ψυχική ασθένεια μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, ενώ μπορεί και να συνδέεται με τα γονίδια αλλά και την εμπειρία.

Photo: unsplash/Jeremy Perkins

Το άρθρο Πόσα γνωρίζεις για τις ψυχικές ασθένειες; Κάνε το τεστ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα