Η εξήγηση στο πώς γίνεται κάποιος να τρώει πολύ και να μην παχαίνει!

15:40 22/12/2019 - Πηγή: iPop

Ξέρεις κι εσύ κάποιον που τρώει και δεν παχαίνει; Και σε εκνευρίζει γιατί εσένα δεν σου συμβαίνει αυτό; Υπάρχει εξήγηση! 

Στην περίπτωση που δεν είσαι τόσο τυχερή, όταν κάποιος τρώει και δεν παχαίνει σου φαίνεται δύσκολο, περίεργο και ακατόρθωτο να το κάνεις κι εσύ και είναι λογικό. Αναρωτιέσαι τι διαφορετικό έχουν αυτοί οι άνθρωποι από σένα. Ποια είναι η εξήγηση;

Σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge, η απάντηση έγκειται στο DNA. Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες

του πανεπιστημίου με επικεφαλής τον καθηγητή Σαντάφ Φαρούκι, τα γονίδια μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολισμό ή να τον βοηθήσουν να κάνει γρήγορες καύσεις. Αυτά τα γονίδια βρέθηκαν σε περισσότερους από 1600 λεπτούς υγιείς ανθρώπους.

Μήπως η ομάδα αίματός σου έχει σχέση με το βάρος σου;

Ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε ότι «βρήκαμε ότι οι λεπτοί άνθρωποι που δεν έχουν ενδιαφέρον για το φαγητό, μπορεί να οφείλεται στη γενετική. Αλλά άλλοι μας είπαν ότι λατρεύουν να τρώνε πολύ. Αυτό αποδεικνύει ότι όντως υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε πολύ και δεν παχαίνουν. Αυτή η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι οι υγιείς αδύνατοι άνθρωποι είναι γενικά αδύνατοι γιατί έχουν μικρότερο γονιδιακό φορτίο και όχι επειδή είναι ανώτεροι οργανισμοί».

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια σειρά από γενετικούς παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με το μικρό ή μεγάλο βάρος, τους οποίους συνδύασαν για να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δείκτη γενετικού κινδύνου σχετικό με το βάρος. Από αυτή την έρευνα διαπίστωσαν πως οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν υψηλότερο γενετικό δείκτη κινδύνου από αυτόν που έχουν οι άνθρωποι με κανονικό βάρος. Οι αδύνατοι έχουν ακόμη μικρότερο δείκτη γενετικού κινδύνου από τους υπόλοιπους.

Συνεπώς, με βάση και τις μελέτες αυτές, το γενετικό υπόβαθρο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο σωματικό βάρος από ό,τι είχε πιστευτεί μέχρι σήμερα, πράγμα που εξηγεί γιατί ενώ κάποιοι άνθρωποι κάνουν καθιστική ζωή και τρώνε φαγητά με αρκετές θερμίδες, δεν παχαίνουν όλοι το ίδιο εύκολα.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, ακόμα κι αν τα γονίδιά σου δεν σε βοηθούν στο να τρως όσο θες χωρίς να παχαίνεις!

Διάβασε ακόμα:

Το χέρι σου μαρτυρά πόσο φαγητό πρέπει να καταναλώνεις!

Photo: unsplash/Kelsey Chance

Το άρθρο Η εξήγηση στο πώς γίνεται κάποιος να τρώει πολύ και να μην παχαίνει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα