Η επόμενη μέρα στην Εύβοια συγκλονίζει με νεκρούς, μαρτυρίες και ανείπωτες καταστροφές

12:08 10/8/2020 - Πηγή: iPop

Η τραγωδία στην Εύβοια συνεχίζεται με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 7 και τις μαρτυρίες να συγκλονίζουν. Σπίτια χωρίς νερό και ρεύμα, άνθρωποι να έχουν μείνει άστεγοι… Η φονική καταιγίδα στην Εύβοια άφησε πίσω της συντρίμμια κι όχι μόνο.

Η κακοκαιρία «Θάλεια» πέρασε από την Εύβοια, αφήνοντας πίσω της υλικές ζημιές, αλλά και 7 νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος. Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν, τόνοι λάσπης πλημμύρισαν ρέματα, παρασύροντας περιουσίες, ζώα, σπίτια. Πολλοί άνθρωποι έμειναν άστεγοι, ενώ η νύχτα που πέρασε ήταν κάτι παραπάνω

από δύσκολη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και ανθρώπους να χάνονται ή να εγκλωβίζονται.

Ένας ακόμα νεκρός απ’ την καταιγίδα στην Εύβοια

Το πρωί της Δευτέρας, βρέθηκε πτώμα άνδρα στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου και θεωρείται πολύ πιθανό ότι πρόκειται για τον 70χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι και θεωρούνταν αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα στοιχεία και οι περιγραφές συγκλίνουν στο να είναι ο αγνοούμενος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ταυτοποίηση. Τ

ην υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμενικό, ενώ το πτώμα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση. Οι μαρτυρίες των κατοίκων που επλήγησαν συγκλονίζουν.

Η Καλομοίρα Μπερτόλη, ένα από τα θύματα της καταστροφής στην Εύβοια, περιέγραψε στην τηλεόραση του Star τις δραματικές στιγμές που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά «Με πήρε ο ξάδερφός μου στις 4.30 το πρωί και μου φώναζε “Πνιγόμαστε! Κάνε κάτι, σε παρακαλώ”. Ήταν μαζί με τους γονείς του, έχουν άνοια. Ξαφνικά εκεί που κοιμούνταν είδαν νερό κάτω απ’ την πόρτα, με το που άνοιξαν την πόρτα τους πήρε το νερό. Ήμουν στα 100 μέτρα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Κρατιόμουν απ’ το χέρι με έναν άλλο θείο μου, το ποτάμι μας πέταξε πάνω σε ένα σύρμα, αν δεν ήταν αυτό θα είχαμε πνιγεί κι εμείς. Ο ξάδερφός μου έδεσε με ένα λουρί τον θείο, τη θεία και το σκυλί μας πάνω σε έναν φοίνικα και προσπαθούσε να την κρατήσει γιατί έφευγε μέσα στο νερό».

Η γυναίκα που έζησε όλη αυτή την τραγωδία κατέληξε λέγοντας «Δεν έχει μείνει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα. Όλα είναι μπάζα και λάσπη. Ούτε σπίτια, ούτε θάλασσα, ούτε δρόμοι».

Άλλοι, μιλώντας για την φονική καταιγίδα στην Εύβοια, αναφέρουν ότι τους “έπιασε” στον ύπνο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιδράσουν, ενώ συγχρόνως άκουγαν γείτονες να φωνάζουν, ζητώντας βοήθεια.

Σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια με νεκρούς και τραυματίες

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο Η επόμενη μέρα στην Εύβοια συγκλονίζει με νεκρούς, μαρτυρίες και ανείπωτες καταστροφές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα