Η δραστηριότητα που πρέπει να ξεκινήσεις ASAP στο σπίτι σου!

16:23 5/4/2020 - Πηγή: iPop

Αν είσαι όλη μέρα σπίτι, αν δεν έχεις χρόνο να βγεις έξω ή δεν μπορείς, αν βλέπεις πως έχεις αρχίσει να παίρνεις περιττά κιλά και αν βαριέσαι και τη γυμναστική, τότε μία είναι η δραστηριότητα που πρέπει να ξεκινήσεις. Κι αυτή φυσικά δεν είναι άλλη από τη yoga στο σπίτι. 

Αν βαριέσαι να κάνεις γυμναστική μόνη σου, να βάλεις ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή και να αρχίσεις να “χτυπιέσαι” χωρίς παρέα, αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνεις αγύμναστη. Επίσης, αν νομίζεις

πως δεν σου ταιριάζει κανένα είδος γυμναστικής κάνεις λάθος. Φυσικά και αν δεν δοκιμάσεις μερικά είδη, όπως zumba, pilates, yoga, γυμναστική με βάρη, δεν μπορείς να ξέρεις τι σου αρέσει.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν είσαι σπίτι πολλές ώρες και δεν έχεις τη δυνατότητα να γυμναστείς κάπου εκτός σπιτιού, σου έχουμε την ιδανική λύση. Η yoga στο σπίτι έχει να σου προσφέρει περισσότερα πράγματα απ’ όσα φαντάζεσαι.

Γιατί να επιλέξεις τη yoga στο σπίτι;Σου φτιάχνει τη διάθεση

Φυσικά και κάθε σωματική άσκηση βελτιώνει τη διάθεσή σου, όμως με yoga μειώνεται αισθητά και το στρες. Είναι αυτή ακριβώς η δραστηριότητα που σε ηρεμεί και που διώχνει το άγχος σου, χωρίς να το καταλάβεις και μάλιστα πολύ γρήγορα. Άλλωστε, το έχουν αποδείξει και μελέτες. Η yoga μειώνει τόσο το άγχος, όσο και τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα.

Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να νιώσεις καλύτερα; Έχουμε την απάντηση! 

Υπάρχουν δωρεάν βιντεάκια

Φυσικά και μπορείς να βρεις πάρα πολλά βιντεάκια στο internet για yoga. Αν δεν έχεις ξανακάνει, μην ξεχάσεις να προσθέσεις τη φράση “για αρχάριους” στην αναζήτησή σου, ώστε να μην δυσκολευτείς και τόσο τις πρώτες φορές.

Unsplash/Dane WettonΔεν χρειάζεσαι εξοπλισμό

Ακόμα και καθόλου εξοπλισμό να μην έχεις, ούτε yoga mat δηλαδή, μπορείς κι έτσι να κάνεις yoga. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι άνετα ρούχα και λίγο χώρο στο πάτωμα, περίπου όσο το ύψος σου. Κι αν δεν έχεις καλή διάθεση θα σου τη φτιάξει.

Γιατί είναι η γυμναστική που σου ταιριάζει αυτή τη στιγμή

Για να έχεις διαβάσει όλο το άρθρο, σημαίνει πιθανότατα πως δεν έχεις βρει το είδος γυμναστικής που να σου ταιριάζει και σκέφτεσαι πως ίσως τελικά η yoga να είναι αυτό που ψάχνεις. Και είναι! Ξέρεις γιατί; Διότι σε γυμνάζει, σου προσφέρει ευλυγισία, σε ανακουφίζει, σε σηκώνει επιτέλους από τον καναπέ, ενώ συγχρόνως ξεκουράζει και το μυαλό σου. Ε, ναι δεν είναι και λίγα τα οφέλη της τελικά.

5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ! 

Όμως, αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η yoga δεν είναι μια απλή δραστηριότητα, είναι τρόπος ζωής. Και δεν το λέμε τυχαία αυτό. Λίγος διαλογισμός και λίγη yoga μες τη μέρα θα σου αλλάξουν τη διάθεση και τον τρόπο που βλέπεις πολλά πράγματα στη ζωή και την καθημερινότητά σου. Αν, λοιπόν, είσαι όλη μέρα σπίτι, τότε δοκίμασε να ξεκινήσεις yoga με βιντεάκια από το internet δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

Διάβασε ακόμα:

5 tips που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις yoga!

Photo: Pexels

Το άρθρο Η δραστηριότητα που πρέπει να ξεκινήσεις ASAP στο σπίτι σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα