Η δήλωση του Daniel Craig για τον επόμενο James Bond που δίχασε

20:01 21/9/2021 - Πηγή: iPop

Ο Daniel Craig μίλησε πρόσφατα σε μια συνέντευξή του για ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είναι άλλο από το: Θα έπρεπε ο James Bond να είναι γυναίκα; Η απάντηση του ηθοποιού, η αλήθεια είναι πως μας δίχασε αρκετά, καθώς δεν καταλάβαμε τι ,ακριβώς, εννοούσε.

Μετά την ανακοίνωση της πρεμιέρας του 007, “No Time To Die“, ο Daniel Craig δήλωσε: “Ο επόμενος James Bond

δεν πρέπει να είναι γυναίκα. Πρέπει να υπάρχουν καλύτεροι ρόλοι για τις γυναίκες.

Η ευαίσθητη πλευρά του 007. Ο Daniel Craig αποχεραιτά τον αγαπημένο μας James Bond

Η δήλωση του Daniel Craig και η γυναικεία μορφή του James Bond:

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανακοίνωσή του ηθοποιού ότι αποχωρεί από τον ρόλο του James Bond, πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι σχετικά με τον πιθανό αντικαταστάτη του. Μάλιστα, κατά καιρούς γίνεται λόγος ότι ο επόμενος 007 θα είναι γυναίκα, διχάζοντας τους φαν.

Στη συνέντευξή του στο Radio Times πήρε θέση και εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το θέμα. Ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Οι γυναίκες αξίζουν δικούς τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και όχι εκείνους που έχουν γραφτεί για άντρες. Απλά πρέπει να υπάρχουν καλύτεροι ρόλοι για τις γυναίκες αλλά και για τους μη λευκούς άνδρες ηθοποιούς”, εξήγησε ο Daniel Craig και πρόσθεσε: “γιατί θα έπρεπε μια γυναίκα ηθοποιός να παίξει τον James Bond όταν απλά θα έπρεπε να υπάρχουν εξίσου σημαντικοί ρόλοι και για εκείνη;”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Bond 007 (@007)

Άλλωστε, ο συγγραφέας Ian Fleming δημιούργησε έναν χαρακτήρα που, για πάρα πολύ καιρό, έχει κατακριθεί για την μισογυνιστική συμπεριφορά του. Όπως είπε η Dame Judi Dench, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που έπαιξε στο Head of MI6’s M στο franchise της ταινίας, για τον χαρακτήρα James Bond στην ταινία: “Είναι ένας σεξιστής με κακή γοητεία. Έχει χαθεί για μένα.”

Υπό το πρίσμα του #MeToo, αρκετές γυναίκες που εμπλέκονται στο franchise του Bond εμφανίστηκαν για να πολεμήσουν τον σεξισμό στις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού του Die Another Day, Halle Berry και της παραγωγού Barbara Broccoli.

Ποιος θα είναι ο επόμενος James Bond;

“Πρέπει να γυρίσουμε ταινίες για γυναίκες, με δυνατές γυναικείες ιστορίες κι όχι να δημιουργούμε γυναικείους χαρακτήρες με σκοπό να ευνοηθούν οι ανδρικοί ρόλοι”, δήλωσε η Barbara Broccoli το 2019 κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Good Morning Britain.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Bond 007 (@007)

Μπορεί εκ πρώτης όψεως η συγκεκριμένη δήλωση του Daniel Craig να φαίνεται ότι περιέχει στοιχεία σεξισμού κι ότι είναι υποτιμητική για τις γυναίκες, αυτό που ήθελε να πει, όμως, είναι πως οι γυναίκες πρέπει να προορίζονται για καλύτερες ταινίες από τον James Bond, να μην είναι απλά δίπλα σε έναν ισχυρό άνδρα ή να παριστάνουν έναν ισχυρό άνδρα. Τους αξίζει ένας ρόλος πρωταγωνιστικός και μια δυναμική ιστορία που θα υποστηρίζει όλα όσα αντιπροσωπεύουν. Η αλήθεια είναι πως η τοποθέτησή του δίχασε αρκετά την κοινή γνώμη. Ας κρατήσουμε τη θετική όψη του νομίσματος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η δήλωση του Daniel Craig για τον επόμενο James Bond που δίχασε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα