Friluftsliv: Το νέο instagramικό design trend που αλλάζει τις τάσεις στη διακόσμηση το 2021

14:36 21/9/2021 - Πηγή: iPop

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές τον όρο hygge κι αν δε τον έχεις ακούσει, με τον συγκεκριμένο όρο εννοούμε την άνετη εμπειρία που θα πρέπει να βιώνει ο κάθε άνθρωπος όταν βρίσκεται σπίτι του. Η συγκεκριμένη ορολογία, άρχισε να γίνεται πιο έντονη κατά τη διάρκεια του Covid-19, που όλοι περνούσαμε αμέτρητες ώρες σπίτι μας. Τώρα, όμως, που η πανδημία αφήνει περισσότερα περιθώρια για κοινωνικοποίηση, έρχεται το «friluftsliv», το al fresco νορβηγικό concept που συνεπάγεται την στροφή προς την υπαίθρια

ζωή, ανεξαρτήτως εποχής.

Το Milan Design Week επέστρεψε και σε προτρέπει να κάνεις την αλλαγή που δεν τολμούσες τόσο καιρό!

Ο όρος friluftsliv προφέρεται «free-loves-liv» και σημαίνει «υπαίθρια ζωή». Έχει τις ρίζες του στη δραστηριότητα και στο να περνάς χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αν ρίξεις μια ματιά στο Instagram στο hashtag της φράσης, θα βρεις περίπου 1,2 εκατομμύρια δημοσιεύσεις με οικογένειες και παρέες από όλο τον κόσμο να κάνουν κάμπινγκ, καγιάκ, πεζοπορία, ψάρεμα και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

Όλα όσα θες να γνωρίζεις για το νέο friluftsliv interior deisgn trend και τις τάσεις στη διακόσμηση το 2021:

Σε συνδυασμό με την εσωτερική διακόσμηση, το friluftsliv στοχεύει να φέρει την εξωτερική εμπειρία στον εσωτερικό σου χώρο. «Η φύση έχει βαθύ αντίκτυπο στην ευημερία μας, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά», λέει η Chapel Hill, σχεδιάστρια με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, Kristin Bartone, της Bartone Interiors. «Εμποτίζοντας φυσικά στοιχεία στους εσωτερικούς μας χώρους, παραμένουμε συνδεδεμένοι ακόμη και όταν είμαστε κλεισμένοι ανάμεσα σε 4 τοίχους. Το friluftsliv design βοηθά στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της περιβαλλοντικής διαχείρισης».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bartone Interiors (@bartoneinteriors)

Japandi Design: Μια νέα τάση που έφερε το Instagram

Πώς, ακριβώς, μπορείς να υιοθετήσεις το friluftsliv design στο σπίτια σου; Σύμφωνα με την Dayna Isom Johnson, «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα τάση, ενσωματώνοντας αντικείμενα που τους βοηθούν να τα συνδέσουν με τη φύση, όπως κάδρα και χρώματα στους τοίχους εμπνευσμένα από ένα οποιοδήποτε τοπίο και οργανικά υλικά. Μετά από ενάμιση χρόνο που περνάμε κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, το friluftsliv προσφέρει στους ανθρώπους μια σύνδεση με τη φύση και μια διέξοδο από την καθημερινότητα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Land and Sky Interior Design (@landandskyid)

Η Wayfair Professional Design Manager Erin Dalton-Cooney συγκρίνει το friluftsliv με την αναπτυσσόμενη τάση βιοφιλικής σχεδίασης της έγχυσης του εξωτερικού χώρου στον εσωτερικό. «Ας φέρουμε τα φυσικά στοιχεία ή την ψευδαίσθηση του εξωτερικού χώρου στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη μείωση της ψυχικής κόπωσης. Μια λουλουδάτη ταπετσαρία θα δεις πόσο μπορεί να αλλάξει την διάθεσή σου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bartone Interiors (@bartoneinteriors)

Θες να διακοσμήσεις το σπίτι σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Αυτές είναι οι δωρεάν εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν

Είναι στη φύση μας να είμαστε συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο και το περιβάλλον. Η ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων στο περιβάλλον του σπιτιού σου είναι ένας φανταστικός τρόπος για να σε εμπνεύσει και να σου υπενθυμίσει ότι τελικά οι απλές απολαύσεις της ζωής βρίσκονται γύρω μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bartone Interiors (@bartoneinteriors)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Friluftsliv: Το νέο instagramικό design trend που αλλάζει τις τάσεις στη διακόσμηση το 2021 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα