Freedom Pass Data: Πώς θα λάβουν όσοι νέοι εμβολιάζονται τα 50 GB;

18:35 21/9/2021 - Πηγή: iPop

Όπως είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση, οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα λάβουν το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB (Freedom Pass Data).

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και παρακάτω είναι όλα όσα ορίζει. Το πακέτο χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15-17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι και τις 31/12/2021.

Το «voucher», το οποίο δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί

ακομα, θα έχει ισχύ κατανάλωσης των δεδομένων για τρεις μήνες, ενώ θα αντιστοιχεί ένα για καθε ΑΜΚΑ που θα δηλώνεται στην πλατφόρμα. Η προσφορά θα πιστωθεί από την ΚτΠ σε κάθε εμβολιασθέντα αυτής της ηλικίας με τη μορφή παροχής δωρεάν πακέτου δεδομένων. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr).

Freedom Pass Data: Πώς θα λάβουν όσοι νέοι εμβολιάζονται τα 50 GB;

Δεδομένου ότι πρόκειται για ανήλικους χρήστες κινητής, τη διαδικασία θα αναλάβει είτε ένας εκ των γονέων ή ένας εκ των εχόντων την επιμέλεια του ανηλίκου, ο οποίος θα εισέλθει στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του για το taxisnet, θα υποβάλει την αίτηση έκδοσης του Freedom Pass/Data για συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας δηλώνοντας:

τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο είναι ενεργοποιημένος ο εν λόγω αριθμός.Τον ΑΜΚΑ ή τον προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή τον προσωρινό αριθμό ασφάλισης και περίθαλψης Αλλοδαπών του εμβολιασθέντος ανηλίκου.Τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και προαιρετικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για την επαλήθευση των στοιχείων αυτών, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής θα διαλειτουργεί τόσο με το εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορονοιού όσο και με το φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ.

Με την τροπολογία ορίζεται το νέος ύψος αμοιβής για κάθε διενεργούμενο εμβολιασμό ως εξής:

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ’ οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεωνΣτο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων.

β) Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Τέλος, παρέχεται μέχρι 31/12/21 για λόγους υγείας και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ, παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔ.Ο.Χ που απασχολείται στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020, παράτασης συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτηρίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Freedom Pass Data: Πώς θα λάβουν όσοι νέοι εμβολιάζονται τα 50 GB; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
κγαντονα τηλεφωνο, κγαντονα με το τηλεφωνο
Τυχαία Θέματα