Γιατί πάντα Δευτέρα αρχίζω διαίτα και Τετάρτη την χαλάω

19:50 21/9/2021 - Πηγή: iPop

Από Δευτέρα δίαιτα, διατροφή, κομμένα γλυκά, σουβλάκια και burger! Πόσες φορές δεν έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να κάνουμε αυτές τις υποσχέσεις στον εαυτό μας και μέχρι την Τετάρτη να έχουν ναυαγήσει; Παλεύω πολλά χρόνια με διατροφές, προγράμματα διατροφής και προγράμματα γυμναστικής που έχουν μεν αποτέλεσμα αλλά όταν χάσω τα κιλά και φτάσω το στόχο μου, ξαναφτάνω σε χρόνο dete εκεί που ήμουν όταν ξεκινούσα, γιατί το να τα χάσεις δεν είναι το θέμα αλλά το να διατηρηθείς και να γίνει τρόπος ζωής. Αν θες

να χάσεις κιλά και να τα διατηρήσεις χρειάζεσαι μόνο τρία πράγματα: Το να είσαι αποφασισμένος, τη δέσμευση στη διατροφή και ένα πρόγραμμα που θα σου φέρει αποτέλεσμα.

Freepik Το σώμα μας είναι ιερό

Αν φανταστούμε ότι το σώμα μας είναι κάτι ιερό, θα του δίναμε μόνο τα καλύτερα. Θα φροντίζαμε για τη θρέψη του, την ενυδάτωσή του και θα το φροντίζαμε για την καλή του υγεία με προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι λοιπόν ιερό, γιατί είναι το μόνο πράγμα που έχουμε σε όλη μας τη ζωή, είναι το όχημα που μας ταξιδεύει σε μακρινούς τόπους, μας σηκώνει κάθε μέρα για να πάμε στη δουλειά ή το σχολείο.

Ο τρόπος που θα φερθούμε στο σώμα μας όταν είμαστε νέοι, είναι η επένδυση για το μέλλον μας. Δηλαδή αν το φροντίσουμε, γυμναζόμαστε, ενυδατωνόμαστε θα είναι ιδανικό για το μέλλον μας.

Η λέξη που χρειάζεσαι είναι η δέσμευση

Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να κάνεις αυτήν την επένδυση και το δώρο στον εαυτό σου και δεσμευτείς στη διατροφή και στο πρόγραμμα είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Επειδή έχω βρεθεί πάρα πολλές φορές σε αυτό το σημείο στη ζωή μου και έχω κόψει πράγματα που μου έκαναν κακό, όπως το τσιγάρο, ή η αλόγιστη χρήση στα social media ή και το φαγητό και ειδικά το junk ξέρω και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις απόφαση και να δεσμευτείς σε κάτι τόσο απολαυστικό.

Η λύση είναι να έχεις ένα τεράστιο και τρανταχτό γιατί! Αν το γιατί σου είναι μεγάλο, κάθε φορά που πας να ξεφύγεις τότε θυμάσαι γιατί το κάνεις όλο αυτό και σε σταματάς.

Κάθε φορά που επιλέγεις τον δύσκολο δρόμο

Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να φάω για να χάσω κιλά, όπως φαντάζομαι ξέρεις και εσύ, αυτά είναι γνωστά πράγματα και όσοι έχουμε πάει σε ένα ειδικό για να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά ξέρουμε πια ότι δεν χρειάζεται να γίνει με τον παλιό τρόπο, σαλάτα και μπριζόλα. Πια οι διατροφές έχουν γίνει απολαυστικές και είναι μόνο στο χέρι σου να διαλέξεις την πιο υγιεινή επιλογή που δεν σημαίνει ότι είναι και η πιο βαρετή.

Κάθε φορά που δεν θα φας τη σοκολάτα ή το γλυκό, αλλά πχ τον ξηρό καρπό με το φρούτο σου, γίνεσαι δυνατότερος! Μπράβο σου που παραμένεις πιστός στο πρόγραμμα που έχεις δεσμευτεί. Έτσι δημιουργούνται νέοι νευρώνες στον εγκέφαλο που σου υποδεικνύουν ότι και η άλλη επιλογή είναι επίσης απολαυστική. (το ξέρω ότι το γλυκό είναι πιο απολαυστικό, αλλά θυμάμαι πάντα γιατί το κάνω και διαλέγω την αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή).

Οι 5 χρυσοί κανόνες για μια υγιεινή διατροφή που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις!

Η δέσμευση είναι σαν ένα συμβόλαιο με τον εαυτό σου

Μπορεί να θυμάσαι πόσες φορές ήσουν συνεπής σε κάποιο επαγγελματικό συμβόλαιο που είχες υπογράψει. Είσαι πάντα σωστός στις σχέσεις σου με τους άλλους. Όταν αφορά σε εσένα γιατί δεν μπορείς να είσαι το ίδιο συνεπής; Η δέσμευση στη διατροφή είναι ένα συμβόλαιο με τον εαυτό σου.

Ποια θα είναι η ανταμοιβή που θα ορίσεις πχ όταν θα χάσεις τα πρώτα πέντε κιλά που θα χάσεις; Κάνε μια στρατηγική και όρισε από πού ξεκινάς σήμερα δηλαδή πόσα κιλά λέει σήμερα η ζυγαριά σου και πού θες να φτάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το φόβο της ζυγαριάς και δεν ανεβαίνουν ποτέ πάνω της, σε αυτήν την περίπτωση, όρισε ένα αγαπημένο ρούχο που φόραγες όταν ήσουν στο ιδανικό βάρος, ή ένα ρούχο που θα σου πάρεις όταν τα φτάσεις στο ιδανικό για εσένα βάρος σε συγκεκριμένο νούμερο.

Κάθε συμβόλαιο έχει μια ανταμοιβή αλλά και μια ρήτρα. Τι ρήτρα θα βάλεις σε περίπτωση που δεν φανείς πιστός στο συμβόλαιο.

Αν δεν φανείς πιστός…

Γιατί το ξέρεις από τώρα ότι κάποια στιγμή θα ξεφύγεις και είναι φυσιολογικό μια στο τόσο να ξεφύγεις, είναι ανθρώπινο, δεν είμαστε στρατιωτάκια. Ακόμα και αυτή τη φορά που θα ξεφύγεις, να μην σε αυτομαστιγώσεις, να μην νιώθεις τύψεις. Είχες την ανάγκη να φας αυτό το κάτι που ζήλεψες παρόλο που είσαι σε πρόγραμμα διατροφής. Απόλαυσε το γεύμα σου και ότι και αν γίνει μην σταματήσεις μετά από αυτό τη διατροφή σου.

Κάποιοι διατροφολόγοι βάζουν cheat day, κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν. Αν είσαι σε φάση διατροφής να έχεις κατά νου ότι κάθε φορά που ξεφεύγεις από το πρόγραμμά που έχεις δεσμευτεί, εσύ σε καθυστερείς από τον στόχο σου. Αυτή είναι η συνέπεια που θα έχεις.

Χθες έλεγες αύριο

Χθες έλεγες αύριο. Είσαι ο καπετάνιος του καραβιού σου και είσαι ο μόνος που μπορείς να επιλέξεις με ποιον τρόπο θα συνεχίσεις τη ζωή σου. Μην λες δικαιολογίες στον εαυτό σου, ότι δεν έχεις λεφτά για διαιτολόγο, για γυμναστήριο, για υγιεινή διατροφή. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Εκεί έξω υπάρχει δωρεάν πληροφορία σε βίντεο στο Youtube ή στο Instagram από επαγγελματίες υγείας. Βρες τη στρατηγική σου και μείνε πιστός σε αυτό. Μην σταματήσεις αν δεν είσαι περήφανος για εσένα. Και να ξέρεις ότι μπορείς και είσαι δυνατότερος από τα πάθη σου.

Πώς θα υιοθετήσεις μια ισορροπημένη διατροφή; Τα tips που χρειάζεσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί πάντα Δευτέρα αρχίζω διαίτα και Τετάρτη την χαλάω εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα