Η αρνητική πλευρά του αντικαπνιστικού νόμου και όσα συμβαίνουν

17:42 15/12/2019 - Πηγή: iPop

Την αρνητική πλευρά του αντικαπνιστικού νόμου αντιμετωπίζουν πολλοί πολίτες και κυρίως οι καταστηματάρχες. Τι συμβαίνει; Οι καπνιστές φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. 

Εδώ και μερικούς μήνες έχει εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος στη χώρα μας με τους καπνιστές να αναγκάζονται να βγαίνουν έξω από τα μαγαζιά για να καπνίσουν. Και τη στιγμή που αυτό συμβαίνει πλέον στην πλειοψηφία των καταστημάτων, υπάρχουν κάποιοι που παραβαίνουν το νόμο με έναν τρόπο που κανείς δεν θα περίμενε.

Τι συμβαίνει;

Όλο και περισσότεροι καταστηματάρχες βλέπουν τον τελευταίο καιρό τον κόσμο να βγαίνει έξω

να καπνίσει και εν τέλει να φεύγει χωρίς να έχει πληρώσει. Οι καπνιστές φεύγουν και δεν επιστρέφουν ποτέ για να πληρώσουν, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την οικονομία της χώρας, αλλά και στα έσοδα των καταστημάτων.

Δες τι συμβαίνει στον οργανισμό σου, αν είσαι «λάιτ» καπνιστής!

Πώς οι καπνιστές φεύγουν;

Κρούσματα πελατών που βγαίνουν έξω για να καπνίσουν και εκμεταλλεύονται τον αντικαπνιστικό νόμο έχουν παρατηρηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1.

Οι καπνιστές φεύγουν αθόρυβα από τα μαγαζιά, χωρίς να τους πάρουν είδηση οι καταστηματάρχες και χωρίς φυσικά να έχουν πληρώσει το παραμικρό.

Την ίδια στιγμή, το κάπνισμα δεν έχει απαγορευτεί τελικά σε όλα τα μαγαζιά. Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τους ελέγχους που έγιναν απ’ τις 20 έως και τις 24 Νοεμβρίου, σχετικά με το σε πόσα μαγαζιά απαγορεύεται το κάπνισμα, το 85% των καταστημάτων που ελέγχθηκαν ήταν «άκαπνα». Από το σύνολο των 97 καταστημάτων που ελέγχθηκαν, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 68%. Πιο συγκεκριμένα, καπνίζοντες βρέθηκαν στο 15% του συνόλου των ελεγχθέντων καταστημάτων, δηλαδή το ποσοστό των «άκαπνων» μαγαζιών άγγιξε το 85%.

Διάβασε αναλυτικά πόσα μαγαζιά έχουν εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο:

Και τελικά πόσα μαγαζιά έχουν εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο;

Photo: snowing / Freepik

Το άρθρο Η αρνητική πλευρά του αντικαπνιστικού νόμου και όσα συμβαίνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα