Τα vegan μελομακάρονα που πρέπει να φτιάξεις φέτος!

14:27 15/12/2019 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα όπου να ‘ναι φτάνουν και τα γλυκά δεν μπορούν να λείπουν από το σπίτι. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες κι άλλα πολλά θα βρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όμως, έχεις σκεφτεί φέτος να κάνεις την αλλαγή και να φτιάξεις vegan μελομακάρονα; 

Είτε

ακολουθείς μια vegan διατροφή, είτε όχι, φέτος πρέπει να φτιάξεις το πιο ωραίο και διαφορετικό γλυκό κι αυτό είναι τα vegan μελομακάρονα. Είναι μια συνταγή λίγο διαφορετική από αυτή για τα κλασσικά μελομακάρονα που, όμως, γευστικά δεν απέχει και πολύ και που σίγουρα θα σου ζητήσουν τη συνταγή!

Αυτή είναι η πιο εύκολη vegan τάρτα μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο!

Τι θα χρειαστούμε για τα vegan μελομακάρονα;Για τα μελομακάρονα:1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιούΞύσμα από 2 πορτοκάλια1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή λικέρ3 κουταλάκια του γλυκού baking powder4 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσειςΓια το σιρόπι:1 φλιτζάνι νερό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1 ξυλάκι κανέλας1/2 φλιτζάνι πετιμέζιΓια την επικάλυψη:1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια1/2 φλιτζάνι ψημένο σουσάμιΞύσμα από ένα πορτοκάλιΠώς θα φτιάξουμε τα μελομακάρονα αυτά;Για τα μελομακάρονα:Σ ε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά και η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.Διαλύουμε στο μείγμα τη σόδα και το baking powder κι ύστερα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ° C.Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι και ξεκινάμε να σχηματίζουμε τα μελομακάρονα.Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.Για το σιρόπι:Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε μια κατσαρόλα το νερό, το ξυλάκι κανέλας και τη ζάχαρη:Αφαιρούμε το σιρόπι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το πετιμέζι. Ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε τα μελομακάρονα ανάποδα για λίγα λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.Τα αφήνουμε για περίπου μία ώρα σε μια επιφάνεια να απορροφήσουν το σιρόπι και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι εάν το επιθυμούμε.

Τέλος, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα καρύδια με το σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ύστερα βουτάμε μέσα στο μπολ τα μελομακάρονα που έχουν κρυώσει λιγάκι. Τα vegan μελομακάρονά μας είναι έτοιμα να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!

Διάβασε ακόμα:

Τι θα κάνεις με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν; Αυτό το cheesecake!

Photo: thespruceeats.com

Το άρθρο Τα vegan μελομακάρονα που πρέπει να φτιάξεις φέτος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα