Αρρώστησες κι έχεις πολλή δουλειά στο γραφείο; Αυτή είναι η λύση!

15:01 15/12/2019 - Πηγή: iPop

Λίγο πολύ όλοι έχουμε κρυώσει τώρα που είναι δροσερός ο καιρός. Όμως, φυσικά και δεν είναι εύκολο να παρατήσεις τη δουλειά σου και να μείνεις μες το σπίτι μέχρι να αναρρώσεις. Άρα, τι πρέπει να κάνεις αν είσαι άρρωστος στη δουλειά; 

Ένα κρύωμα μπορεί να μην είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται και φυσικά δεν μπορείς να διακινδυνεύσεις την υγεία σου για τη δουλειά. Τι μπορείς, όμως, να κάνεις όταν είσαι άρρωστος στη δουλειά και δεν μπορείς να πάρεις άδεια;

Kelly Sikkema/ UnsplashΕνημέρωσε το αφεντικό σου

Φυσικά και

μπορεί να πρόκειται για ένα απλό κρύωμα, όμως το ιδανικό είναι να έχεις ενημερώσει τον ανώτερό σου αν δεν νιώθεις και πολύ καλά, ώστε να είσαι «καλυμμένος» αν αργότερα χρειάζεται να φύγεις πιο νωρίς ή νιώσεις κάποια αδιαθεσία. Επίσης, σε περίπτωση που η απόδοσή σου δεν είναι καλή στη δουλειά, το αφεντικό σου θα ξέρει το λόγο και δε θα υποθέτει ότι είσαι απρόσεκτη και αδιάφορη προς το αντικείμενο εργασίας σου.

Άδεια ή δουλειά από το σπίτι

Αν δεν πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα και ξέρεις ότι δεν μπορείς να πας στο χώρο εργασίας σου, δες μήπως μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι. Αν η δουλειά σου είναι τέτοια που σου το επιτρέπει, τότε ίσως το ιδανικό είναι να μείνεις σπίτι και να δουλέψεις από εκεί. Αν από την άλλη αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μη διστάσεις να πάρεις έστω και μία μέρα άδεια για να αναρρώσεις. Άλλωστε, δε θα ήταν και το καλύτερο να πήγαινες άρρωστος στη δουλειά, να «κόλλαγες» και τους συναδέλφους σου και να γινόσουν κι εσύ χειρότερα με το να εκτίθεσαι στο κρύο και στα μικρόβια.

Αυτά πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι άρρωστος!

Φρόντισε τον εαυτό σου

Μην ξεχνάς πως πάνω απ’ όλα είναι η υγεία σου και προέχει να γίνεις και πάλι καλά. Γι’ αυτό, ξεκουράσου, πάρε βιταμίνες, φάε σωστά και κοιμήσου καλά. Είναι πολύ σημαντικό η διατροφή σου να περιέχει τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, αλλά και μην ξεχνάς το πιο παραδοσιακό φαγητό για το κρύωμα, τη σούπα. Φρόντισε τον εαυτό σου και πολύ σύντομα θα επανέλθεις ανανεωμένος στη δουλειά!

Διάβασε ακόμα:

Η κίνηση που πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις το κρυολόγημα!

Photo: Pexels

Το άρθρο Αρρώστησες κι έχεις πολλή δουλειά στο γραφείο; Αυτή είναι η λύση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα