Η Microsoft αποχαιρετά επίσημα τα Windows 7

19:05 14/1/2020 - Πηγή: iPop

Αν έχεις Windows 7, άσχημα τα νέα για σένα! Η Microsoft σταματάει την τεχνική υποστήριξη, κι αυτό σημαίνει ότι εάν δεν κάνεις update στα νέα Windows,

δεν θα λαμβάνεις αναβαθμίσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα η συσκευή σου να μην ασφαλής.

Καλά θα κάνεις, λοιπόν, να κάνεις άμεσα ενημέρωση και να εγκαταστήσεις τα νέα Windows καθώς η συσκευή σου θα είναι εκτεθειμένη σε πολλούς κινδύνους.

Θυμίζουμε ότι τα Windows 7 είχαν κυκλοφορήσει το 2009 και σήμερα σχεδόν 1 στους 4 χρήστες Windows εξακολουθεί να τα έχει, σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει τα Windows 8 το 2012, τα Windows 8.1 το 2013 και τα Windows 10 το 2015.

Τι σημαίνει το τέλος στην υποστήριξη των Windows 7;

Eάν κάποιος χάκερ βρει κενό ασφαλείας, η Microsoft δεν θα κάνει τα αδύνατα δυνατά αμέσως για να το «κλείσει». Δηλαδή, ο υπολογιστής σου ναι μεν θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, όμως, θα είναι πιο πιθανό να μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό. Ο κίνδυνος δεν υπάρχει για όσα μηχανήματα με Windows 7 δεν είναι διασυνδεμένα ποτέ στο διαδίκτυο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Microsoft κάλεσε τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα νέα Windows 10, τα οποία όμως δεν διατίθενται πια δωρεάν (εκτός και αν κανείς αγοράσει ένα νέο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10). Τονίζεται ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 10 είναι επεξεργαστής 1GHz, μνήμη 1 GB και αποθηκευτικός χώρος 16GB.

Μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν εφαρμογές που δουλεύουν μόνο σε περιβάλλον Windows 7. Ειδικά γι’ αυτές τις επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 7 (Professional και Enterprise), θα μπορεί κανείς να έχει συνέχιση της υποστήριξης έως το 2023, αλλά με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή, όπως αναφέρει το BBC.

Δες και αυτό:

Πρόβλημα με τα Windows 10; Αυτό φταίει!

Το άρθρο Η Microsoft αποχαιρετά επίσημα τα Windows 7 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα