Πέγκυ Αντωνάκου: Η Ελληνίδα που αναλαμβάνει επικεφαλής της Google στη ΝΑ Ευρώπη!

19:05 14/1/2020 - Πηγή: iPop

Η Πέγκυ Αντωνάκου είναι η Ελληνίδα που αναλαμβάνει επικεφαλής της Google στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με έδρα την Αθήνα. Οι πρώτες της δηλώσεις.

Από γενική διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου

και Μάλτας για επτά χρόνια, η Πέγκυ Αντωνάκου αναλαμβάνει νέα καθήκοντα και συγκεκριμένα αναλαμβάνει τον ρόλο της γενικής διεύθυνσης της Google για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Φυσικά, αυτός ο ρόλος μόνο τυχαία δεν της ανατέθηκε αφού οι γνώσεις της και η πολυετής εμπειρία της στους κλάδους της διοίκησης επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και του marketing την καθιστούν την πλέον κατάλληλη γι’ αυτή τη θέση.

Από το 2012 έως και το 2019 η κα Αντωνάκου διετέλεσε γενική διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2019 ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει ρόλους ευθύνης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, ενώ κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Όπως δήλωσε η ίδια αυτή η θέση αποτελεί τιμή και προνόμιο για εκείνη, καθώς θα εργάζεται σε μια εταιρία που βελτιώνει καθημερινά τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Πέγκυ Αντωνάκου εξέφρασε τη χαρά της που θα μπει στην ομάδα και θα συνεισφέρει με τις γνώσεις της ενώ δήλωσε και ιδιαίτερα αισιόδοξη καθώς αναβαθμίζεται η Ελλάδα ως στρατηγικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικά η πρώτη της δήλωση:

Η ανάθεση του ρόλου της επικεφαλής της Google αποτελεί τιμή και προνόμιο για εμένα. Είναι μια εταιρεία που καινοτομεί, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές και το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη. Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί μαζί με μια δυνατή ομάδα μπορώ να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, νιώθω ιδιαιτέρως χαρούμενη και αισιόδοξη διότι αναβαθμίζεται η Ελλάδα ως στρατηγικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα Πόπη Τσαπανίδου, Τζένη Μπαλατσινού, Σία Κοσιώνη και Χριστίνα Μπόμπα κι άλλες γυναίκες κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι για να τιμήσουν την Πέγκυ Αντωνάκου και να της πουν συγχαρητήρια για το νέο επαγγελματικό βήμα της:

Τι έκαναν Πόπη Τσαπανίδου, Τζένη Μπαλατσινού, Σία Κοσιώνη και Χριστίνα Μπόμπα στο ίδιο τραπέζι;

Το άρθρο Πέγκυ Αντωνάκου: Η Ελληνίδα που αναλαμβάνει επικεφαλής της Google στη ΝΑ Ευρώπη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα