Ποια είναι τα σημάδια εγκυμοσύνης στα σκυλιά;

15:24 14/1/2020 - Πηγή: iPop

Μπορείς εύκολα να διακρίνεις τα σημάδια εγκυμοσύνης σε μια γυναίκα… αλλά πόσο εύκολο είναι να τα εντοπίσεις σε έναν σκύλο; Ποια είναι τα σημάδια εγκυμοσύνης στα σκυλιά;

Αν έχεις μια υποψία ότι ο σκύλος σου μπορεί να περιμένει κουταβάκια… πώς μπορείς να το ανακαλύψεις νωρίς, πριν το πας για επίσκεψη στον κτηνίατρο;

Η περίοδος κύησης του σκύλου διαρκεί μεταξύ 61 και 65 ημερών και αφού δεν υπάρχουν τεστ εγκυμοσύνης… ο κτηνίατρος είναι πάντα

ο καλύτερος για να σε βοηθήσει σε αυτήν την συναρπαστική περίοδο με τον σκύλο σου.

Η επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης ενός σκύλου μπορεί να γίνει με διάφορα διαγνωστικά tests ενώ υπάρχουν και μερικά σημάδια που το μαρτυρούν. Μέσα σε περίπου 30 ημέρες, υπάρχουν εξετάσεις αίματος για τη μέτρηση των επιπέδων ορμονών της ρελαμίνης που μπορούν να επιβεβαιώσουν την εγκυμοσύνη.

Ποια είναι τα πιο κοινά σημάδια εγκυμοσύνης στα σκυλιά;Εμετός

Τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης όλα μπορεί να δείχνουν φυσιολογικά και να μην υπάρχουν εμφανή σημάδια.

Ωστόσο, ο εμετός και τα συμπτώματα αρρώστιας μπορεί να μαρτυρούν εγκυμοσύνη. Μετά από τις τρεις εβδομάδες εγκυμοσύνης, το σκυλί μπορεί να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο στομάχι, να κάνει εμετό, να χάνει την όρεξή του.

Αυτό είναι παρόμοιο με την πρωινή αδιαθεσία στις γυναίκες λόγω των ορμονών.

Κούραση

Unsplash/Joyce Romero

Τα σκυλιά στην εγκυμοσύνη δείχνουν εμφανή σημάδια κούρασης μέσα στις πρώτες εβδομάδες και περίπου το ίδιο διάστημα εμφανίζουν πολλές φορές σημάδια ναυτίας.

Τα καλά νέα είναι ότι μετά από αυτήν την κόπωση έχουν συνήθως ένα κανονικό επίπεδο ενέργειας μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης, έχουν αποκτήσει σημαντικό βάρος και χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση.

Πράγματα που αγαπά ο σκύλος σου και δεν έχεις ιδέα!

Αύξηση βάρους

Είτε είναι άνθρωπος, είτε σκύλος… είναι λογικό να αυξάνεται το βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν υποψιάζεσαι πως ο σκύλος σου είναι έγκυος, τσέκαρε το βάρος του και μην τα επιρρίπτεις όλα στο φαγητό! Η αύξηση βάρους παρατηρείται συνήθως μέσα στις 7 εβδομάδες κι από τότε μέχρι τη στιγμή της γέννησης, το βάρος του μπορεί να αυξηθεί κατά 50% από το φυσιολογικό του βάρος.

Αλλά αυτό εξαρτάται κι απ’ τη ράτσα του σκύλου.

Αυξημένη όρεξη

Pixabay

Όχι, αυτή τη φορά ο σκύλος σου δεν είναι απλά…λιχούδα, αλλά είναι έγκυος.

Η όρεξή της θα αυξηθεί -όχι από την αρχή- και θα χρειάζεται να καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού και περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή καθώς δεν απαιτείται αύξηση της τροφής μέχρι τα μισά της εγκυμοσύνης και η ενθάρρυνση της αύξησης του σωματικού βάρους τις πρώτες 30 ημέρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Γι ‘αυτό συνιστάται να συνεχίζεις να δίνεις φυσιολογικές ποσότητες φαγητού και να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή. Είναι σημαντικό ν’ αυξάνεις σταδιακά τη τροφή του, περίπου 25% ανά εβδομάδα. Φρόντισε επίσης, ο σκύλος σου να λαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία και βιταμίνες.

Διαβάστε επίσης:

Όσα τα σκυλιά μπορούν να «μυρίσουν» είναι ο λόγος που είναι μοναδικά!

Photo: Pexels

Το άρθρο Ποια είναι τα σημάδια εγκυμοσύνης στα σκυλιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα