Γυμνάσου όσο δουλεύεις: Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις

12:38 27/8/2019 - Πηγή: iPop

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρεις χρόνο να γυμναστείς, ειδικά αν δουλεύεις πολλές ώρες της ημέρας σε ένα γραφείο. Θα ήταν τέλειο να μπορούσες να πας για λίγο στο γυμναστήριο ή έστω για λίγο τρέξιμο, αλλά δυστυχώς το αφεντικό σου δεν θεωρεί την προπόνηση μέρος της δουλειάς σου. Όμως, εσύ μπορείς να κάνεις γυμναστική στη δουλειά!

Εάν είσαι όλη την ώρα σε ένα γραφείο, πώς αλλιώς θα διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση; Απλά με γυμναστική στη δουλειά! Θέλει αρκετή δημιουργικότητα, αλλά μπορείς να γυμναστείς εν ώρα εργασίας.

Τα βασικά για τη γυμναστική στο γραφείο

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη κάποιους κλασικούς τρόπους για να παραμείνεις ενεργή την ώρα της δουλειάς. Το να παίρνεις τις σκάλες, να παρκάρεις πιο μακριά από την είσοδο και να περπατάς γύρω από το γραφείο, είναι μια καλή αρχή. Όμως υπάρχουν κι άλλες επιλογές για να μείνεις ενεργός.

Αν επιτρέπεται, μπορείς να καθίσεις σε μια μπάλα γυμναστικής αντί για την καρέκλα σου. Αυτό θα τονώσει τους κοιλιακούς και την πλάτη σου ενώ παράλληλα θα εργάζεσαι στη θέση σου.Βάλε μια ειδοποίηση κάθε μια ώρα για να σηκωθείς, να τεντωθείς και να περπατήσεις τριγύρω. Ακόμα κι αν απλά κουνήσεις τα χέρια σου ή πάρεις μια βαθιά ανάσα, θα νιώσεις πολύ καλύτερα.Χρησιμοποίησε την τουαλέτα σε άλλο όροφο για να πας με τις σκάλες.Χρησιμοποίησε ένα βηματόμετρο για να παρακολουθείς πόσα βήματα κάνεις. Στόχος σου είναι να κάνεις 6.000-10.000 βήματα την ημέρα.Άφησε κάτι σημαντικό στο αυτοκίνητό σου, έτσι ώστε να πρέπει να τρέξεις έξω να το πάρεις (και να χρησιμοποιήσεις πάλι τις σκάλες).Παράδωσε έγγραφα σε συναδέλφους σου χέρι με χέρι και όχι μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι κάθε κίνηση είναι καλύτερη από το τίποτα. Η προσθήκη μικρών ασκήσεων καθημερινά θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να μειώσεις το άγχος.

10 τρόποι για να νικήσεις το άγχος

Το άρθρο Γυμνάσου όσο δουλεύεις: Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα