Γνωρίζοντας τους δύο εαυτούς που κατοικούν μέσα μας: Εσύ επιλέγεις ποιος θα κερδίσει στη μεταξύ τους μάχη

20:40 14/10/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να πετύχω στη ζωή μου; Μια ερώτηση που ψάχνουν πολλοί άνθρωποι. Δεν μας αρέσει η ζωή μας όπως έχει τραβήξει. Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε αποτελέσματα, θέλουμε να δούμε τι θα γίνει αν δεν τα παρατήσουμε. Θέλουμε να μας κάνουμε περήφανους και να είμαστε σαν όλους αυτούς που βλέπουμε στα sites, περιοδικά και τα social media. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε μέσα μας δύο εαυτούς. Ο ένας είναι εκείνος που μας βοηθά να τα καταφέρουμε και ο άλλος είναι εκείνος που μας κάνει να τα παρατήσουμε

πριν φτάσουμε.

Πώς να πετύχω στη ζωή μου;

Πριν από όλα, καλό είναι να κάνεις συγκεκριμένο τι σημαίνει για σένα η επιτυχία. Πώς ορίζεις την επιτυχία και τι πρέπει να κάνεις για να θεωρείς τον εαυτό σου πετυχημένο. Η επιτυχία δεν είναι κάτι σταθερό όπως το νερό που ορίζεται με δύο μόρια Η και ένα μόριο Ο. Για μια μαμά επιτυχία ίσως είναι να μεγαλώσει σωστούς και υγιής ψυχικά και σωματικά ανθρώπους. Για έναν επιχειρηματία ίσως είναι να βγάλει στην αγορά ένα προϊόν που θα βοηθήσει τους ανθρώπους. Για έναν δάσκαλο ή έναν καθηγητή, το να βγάλει στην κοινωνία χρήσιμους ανθρώπους μεγαλωμένους με αξίες.

Ορίζουμε την επιτυχία και της δίνουμε το όνομα που ταιριάζει σε μας και τη ζωή μας. Τι λαχταρά η δική σου ψυχή. Ποιος είναι ο ευσεβής σου πόθος για τη ζωή σου; Ποιο είναι το απώτερό σου; Ποιος είναι ο σκοπός που κινητοποιεί κάθε δράση σου;

Οι δύο εαυτοί που κατοικούν μέσα μου

Μέσα μας κατοικούν δύο άνθρωποι. Ο χαμένος και ο νικητής. Τους ξέρεις και τους δύο. Τους έχεις κοιτάξει κατάματα πολλές φορές στην ζωή σου. Παλεύουν ο ένας με τον άλλον, ποιος θα καταφέρει από τους δύο να σε κάνει δικό του.

Ο Χαμένος είναι εκείνος που αγαπάει τον καναπέ, τα γλυκά, το junk food, το netflix, τα social media, την τηλεόραση. Όλα αυτά που καθώς τα σκεφτόμαστε εκκρίνονται ορμόνες απόλαυσης, όπως η ντοπαμίνη για παράδειγμα. (Η ντοπαμίνη βέβαια ενεργοποιείται και με άλλους τρόπους το θέμα όμως είναι χρειάζεται πίεση για να τους κάνουμε).

Τον ξέρουμε όλοι αυτόν τον εαυτό μας. Είναι μέσα μας και συχνά του δίνουμε τα κλειδιά και τον αφήνουμε να κάνει εκείνος κουμάντο. Έχουμε τόσο κουραστεί από όλα και λέμε: «ας ξεκουραστώ για λίγο, το χρειάζομαι», όμως αυτό δυστυχώς αντί να είναι για λίγο μας παρασύρει σε έναν φαύλο κύκλο απογοητεύσεων και αποτυχιών.

Ο Νικητής που κατοικεί μέσα σου, από την άλλη, είναι εκείνος που προσπαθεί, που δεν τα παρατά. Που προτιμά αν και με δυσκολία, να πάει γυμναστήριο αντί να κάτσει στον καναπέ, να διαβάσει ένα βιβλίο αντί να δει σειρά στο netflix, να φάει φρουτοσαλάτα αντί για μια πλάκα σοκολάτα, να δουλέψει στο side hustle του, αντί να χαζεύει τις ζωές των άλλων στα social media.

Ο νικητής αγαπά και εκείνος τις απολαύσεις όπως όλοι μας. Όλες αυτές οι επιλογές που κάνει προφανώς είναι μια πάλη με τον εαυτό του. Το μυαλό του, του λέει ότι θα προκαλέσει πόνο και τον παρακαλάει μην το κάνει, του φωνάζει σαν τις σειρήνες: «κάτσε στην ησυχία σου, θα προκαλέσει πόνο». Ο νικητής όμως δεν ακούει τις σειρήνες και τελικά διαλέγει τον δύσκολο δρόμο.

PexelsΟ δρόμος ο λιγότερο δοκιμασμένος

Ο Νικητής δεν είναι κανένα σπάνιο φαινόμενο. Δεν έχει την στόφα του πρωταθλητή. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς τους ανθρώπους σε ετούτο εδώ το κείμενο. Εκείνοι οι άνθρωποι ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία εντελώς δική τους. Είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, όπως είμαι εγώ και εσύ, που τελικά μετράει ως το 5 και κερδίζει τη μάχη ανάμεσα σε αυτόν και τον χαμένο.

Δεν θα είναι πάντα τόσο δύσκολο. Δεν θα γίνεται πάντα αυτή η μάχη μέσα σου. Όταν το «δύσκολο», γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου, τότε θα είναι αυτό ο αυτόματος μηχανισμός που θα διαλέγεις χωρίς σκέψη. Χωρίς μέτρημα. Το θέμα είναι να γίνει συνήθεια.

Νικητής VS Χαμένος

Όταν τα βάλεις στη ζυγαριά και αποφασίσεις ποιος άνθρωπος θέλεις να είσαι τότε όλη σου η ζωή, το lifestyle σου, οι επιλογές σου θα πηγαίνουν προς εκείνη την κατεύθυνση. Ο νικητής δεν είναι νικητής ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Δεν βάζω καν το κομμάτι του ανταγωνισμού στο τραπέζι. Είναι ο νικητής ανάμεσα στον εαυτό του εκείνον που κερδίζει και εκείνον που χάνει. Τόσο απλά. Ποιος εαυτός σου θα κερδίσει είναι κάτι που θα αποφασίσεις εσύ και κανένας άλλος. Ο εαυτός που θα ταΐσεις, ο εαυτός που θα δυναμώσεις.

Με σεβασμό και ακούντας πάντα τις ανάγκες μας. Δεν καταπιέζουμε ποτέ τον εαυτό μας πάνω από τις δυνάμεις του, κάνουμε δράσεις που είναι λειτουργικές για εμάς. Σκοπός δεν είναι να μας κουράσουμε, αυτή είναι σίγουρη συνταγή για να βγει νικητής για άλλη μια φορά ο χαμένος εαυτός μας.

Το σύστημα που κερδίζει! Πώς θα πετύχεις εγγυημένα τους στόχους σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γνωρίζοντας τους δύο εαυτούς που κατοικούν μέσα μας: Εσύ επιλέγεις ποιος θα κερδίσει στη μεταξύ τους μάχη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα