Γιατρός στο Ιπποκράτειο θετικός στον κορονοϊό | Μεταφέρονται οι ασθενείς

14:39 17/3/2020 - Πηγή: iPop
| Μεταφέρονται

Γιατρός στο Ιπποκράτειο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Έχει σημάνει συναγερμός στο νοσοκομείο, 21 υγειονομικοί σε καραντίνα, μεταφέρονται οι ασθενείς. 

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, γιατρός στο Ιπποκράτειο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, από άγνωστη πηγή. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε άμεσες αποφάσεις για το νοσοκομείο,

προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 21 άτομα απ’ το Γενικό Νοσοκομείο μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες. Πρόκειται για 11 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς.

Παράλληλα, καθώς ο γιατρός που βρέθηκε θετικός από τον ιό είναι από την Ωτορινολαρυγγική κλινική, η κλινική κλείνει για απολύμανση ενώ την ίδια στιγμή, οι ασθενείς μεταφέρονται.

Η απουσία 21 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τις υπηρεσίες τους, πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Ωστόσο, η απομόνωση στην παρούσα φάση -ακόμη και προληπτικά- κρίνεται απαραίτητη.

Ο λοιμωξιολόγος, Νικόλας Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως μια ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού είναι κάτι το αναμενόμενο. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγος να μην προσερχόμαστε στα νοσοκομεία, αν δεν έχουμε τα συμπτώματα, διότι βλάπτουμε το σύστημα υγείας το οποίο δεν θα αντέξει αν έχουμε και ελλείψεις.

«Θα πρέπει να απευθυνόμαστε στο σύστημα υγείας εφόσον έχουμε σταθερά πυρετό και εφόσον αισθανόμαστε δύσπνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Πώς θα σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού | Οδηγίες απ’ τον ΙΣΑ

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει και στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα. Πρόκειται μάλιστα για γιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα μέτρα που θα ληφθούν στον χώρο, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν καταγραφεί επίσημα 352 κρούσματα, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πάγωμα δανείων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για συνεπείς επιχειρήσεις

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αποφάσισε ορισμένα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή της καταβολής των δόσεων κεφαλαίου που οφείλονται από σήμερα μέχρι,  τουλάχιστον τις 30 Σεπτεμβρίου το 2020.

Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019.  Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Διαβάστε επίσης:

Κλείνουν όλες οι εκκλησίες και μένουν ανοιχτές μόνο για προσωπική προσευχή

Το άρθρο Γιατρός στο Ιπποκράτειο θετικός στον κορονοϊό | Μεταφέρονται οι ασθενείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα