Αν δουλεύεις απ’ το σπίτι με τις πιτζάμες, σταμάτα να το κάνεις!

14:17 17/3/2020 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι. Φοράμε τις πιτζάμες μας, έχουμε φτιάξει το γραφείο μας και πίνουμε κάθε μέρα τον καφέ μας στην αγαπημένη μας κούπα. Δουλεύεις με τις πιτζάμες; Σταμάτα να το κάνεις!

Λόγω κορονοϊού συνεχίζουμε τις δουλειές μας, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά τις κάνουμε από το σπίτι μας. #Μενουμεσπιτι για όσο χρειαστεί και δουλεύουμε από το σπίτι επίσης, για όσο χρειαστεί!

Και το να δουλεύεις με τις πιτζάμες μπορεί να σου φαίνεται ιδανικό αλλά δεν είναι. Ίσως είσαι πιο άνετα, είσαι στο σπίτι σου άλλωστε, τι να φορέσεις;

Το να δουλεύεις με τις πιτζάμες και

να είσαι με αυτές επί δύο εβδομάδες όμως; Δεν είναι τόσο φανταστικό όσο νομίζεις. Γιατί αν εργάζεσαι για τόσο καιρό από το σπίτι και φοράς μονίμως τις πιτζάμες σου, αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην παραγωγικότητά σου, όσο στον ύπνο σου και πιθανόν και στην ψυχική σου υγεία εν γένει.

Γίνε δημιουργικός: Οργάνωσε κι ανανέωσε το σπίτι σου με απλά βήματα!

Αν ντυθείς θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου;

Αν είσαι νέος σε αυτό το “χόμπι” και δεν έχει χρειαστεί στο παρελθόν να δουλέψεις από το σπίτι (ειδικά για τόσες πολλές ημέρες), ίσως να σου είναι δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος όταν απλά είσαι σπίτι σου!

Το κλειδί είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα, ένα πρόγραμμα ακόμη και τον χώρο του γραφείου, με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σαν να πηγαίνεις γραφείο.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και τα ρούχα. Αν φορέσεις ρούχα, τα οποία φοράς και στη δουλειά σου θα σου είναι πιο εύκολο να ανταπεξέλθεις και να είσαι πιο παραγωγικός. Αν αλλάξεις ρούχα, βγάλεις τις πιτζάμες σου, δεν θα είσαι εγκλωβισμένος σε μια ρουτίνα, μέσα στο σπίτι… Θα αλλάξει το mindset, θα συγκεντρωθείς και θα είσαι περισσότερο προετοιμασμένος για δουλειά!

Και για την ψυχική υγεία;

Πρέπει επίσης, να σκεφτείς και την ψυχική σου υγεία. Μπορεί να το θεωρείς ιδανικό να κάθεσαι στον καναπέ, με απλωμένα πόδια και το laptop πάνω σου και να δουλεύεις.

Ωστόσο, αυτή η έλλειψη κίνησης και η απομόνωση, δεν κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία. Πρέπει και πάλι να φτιάξεις μια ρουτίνα. Η ρουτίνα είναι σημαντική για την ψυχική υγεία και το να αλλάξεις τις πιτζάμες είναι μέρος αυτής της ρουτίνας.

Το να μένεις με τις πιτζάμες σου 24 ώρες το 24ωρο, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα θα νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα κίνητρο, θα νιώθεις πιο τεμπέλης, καθόλου παραγωγικός.

Βάλε ό,τι σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορείς να βάλεις μια φόρμα κι ένα φούτερ. Μπορείς να βάλεις ακόμη κι ένα άνετο φόρεμα. Έχεις την ελευθερία να φορέσεις ό,τι θέλεις.

Όλοι περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά είναι σημαντικό να μην παραμελείς τον εαυτό σου και κυρίως την ψυχική σου υγεία!

Διαβάστε επίσης:

Work from home: Πώς να την παλέψεις & να τηρήσεις το ωράριο

Photo: unsplash/Mathilde LMD

Το άρθρο Αν δουλεύεις απ’ το σπίτι με τις πιτζάμες, σταμάτα να το κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα