Γιατί «πρέπει» οι γονείς να κάνουν λάθη και τελικά γιατί δεν είναι τέλειοι;

10:47 18/4/2021 - Πηγή: iPop

Μήπως και οι γονείς κάνουν λάθη; Μήπως δεν είναι τέλειοι τελικά; Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να νιώθουμε ενοχές αν κάνουμε κάποιο λάθος; Γιατί δεν υπάρχει ο τέλειος γονιός; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στο μύθο ότι υπάρχουν «τέλειοι» γονείς, δηλαδή ο ιδανικός πατέρας ή μητέρα που μεγαλώνουν ευτυχισμένα, καλά προσαρμοσμένα παιδιά χωρίς προβλήματα.

Όλοι νομίζουν πως οι γονείς μόνο και μόνο επειδή είναι γονείς είναι και τέλειοι, δεν κάνουν λάθη, έχουν πάντα δίκιο, είναι αψεγάδιαστοι. Όμως, αυτό δεν ισχύει κι αν έχεις ήδη παιδιά το ξέρεις πολύ καλά. Και οι γονείς κάνουν λάθη και αν κάποιοι

από αυτούς σου συστηθούν ως αλάνθαστοι γονείς, τότε απομακρύνσου από αυτούς, γιατί είναι επικίνδυνοι.

Γιατί το να είσαι γονιός είναι όμορφο, δύσκολο και συγχρόνως… αστείο! (Photos)

Θα βρεις πολλά εγχειρίδια του καλού γονέα, βιβλία που μιλάνε για το πώς να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί και να αποφύγεις λάθη, ενώ πολλές φορές κατά καιρούς έχουμε αναφέρει τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις ως γονιός.

Ωστόσο, άνθρωπος είσαι και κάνεις λάθη, δεν γίνεται να μην κάνεις, ακόμα κι αν είσαι γονιός. Τα λάθη που έκαναν οι γονείς μας, τα λάθη που κάνουμε εμείς ως γονείς… Τα λάθη των γονέων είναι τα πιο δύσκολα! Θα κάνεις, ό,τι κι αν κάνεις.

Αλλά τελικά γιατί δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς; Και γιατί να μην αγχώνεσαι αν δεν είναι τέλειος γονιός;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντάει η Μαρία Γιαννοπούλου Ιδρυτικό Μέλος του allaboutparents.gr | Positive Parenting, Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc- Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt- PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου, στο άρθρο της με τίτλο «Γιατί «πρέπει» οι γονείς να κάνουν λάθη;», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί «πρέπει» οι γονείς να κάνουν λάθη και τελικά γιατί δεν είναι τέλειοι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί «πρέπει» οι γονείς να κάνουν λάθη και τελικά γιατί δεν είναι τέλειοι;,