Πού έχουν γυριστεί οι ταινίες του James Bond; Αυτά τα κτίρια θα τα ερωτευτείς και εσύ!

16:26 17/4/2021 - Πηγή: iPop

Περιποιημένα κτήματα, σχέδια σπιτιού σε λιβάδια και καλά επιπλωμένα καταλύματα παρέχουν απίστευτα σκηνικά για τις ταινίες. Η αρχιτεκτονική ιστορία του James Bond είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και αξίζει να ρίξεις μία ματιά!

Η αρχιτεκτονική ιστορία του James Bond και τα εντυπωσιακά κτήριαKing’s House (Dr. No, 1962)

Για να δημιουργήσεις μία εξωτερική όαση όπως αυτή δε χρειάζεσαι πολλά

στρέμματα αρκεί ένας σχεδιαστής εξωτερικού χώρου που θα σε βοηθήσει να μεταμορφώσεις ακόμα και έναν μικρό χώρο που σου αρέσει με τα αγαπημένα σου φυτά.

Maiden’s Tower (1963)Osman Köycü/Unsplash

Το Maiden’s Tower αποτελεί μία από τις παλαιότερες δομές καθώς υπάρχει για πάνω από 2.000 χρόνια. Ο πύργος έχει αντιμετωπίσει σεισμούς αλλά και πυρκαγιές με το πέρασμα των χρόνων και εμφανίζεται στο παρασκήνιο του “Bond # 2”.

Fort Knox (Goldfinger, 1964)jamesbond.fandom.com

Πρόκειται για ένα οχυρωμένο κτήριο θησαυροφυλάκιο που βρίσκεται δίπλα στο Fort Knox του Κεντάκι και χρησίμευε για την αποθήκευση μεγάλου μέρους των επίσημων αποθεμάτων χρυσού των Ηνωμένων Πολιτειών και περιστασιακά άλλων πολύτιμων αντικειμένων που ανήκουν ή ανατίθενται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Fontainebleau (Goldfinger, 1964)businessclass.co.uk

Το Fontainebleau ήταν το πιο πολυτελές ξενοδοχείο του Μαϊάμι Μπιτς όταν άνοιξε το 1954. Ο James Bond συναντά τον σύμμαχο του από τη CIA, Felix Leiter, δίπλα στην πισίνα του νεο-μπαρόκ θέρετρου. Στην πραγματική ζωή ωστόσο, ο διευθυντής ανέπτυξε αργότερα μια επέκταση 14 ορόφων για να εμποδίσει τον ήλιο από μία γειτονική πισίνα ξενοδοχείου.

Bouvar’s Chateau (Thunderball, 1965)jamesbond.fandom.com

Το πραγματικό Chateau Bouvar είναι το Château d’Anet στη Βόρεια Γαλλία. Ο πύργος είναι από τον 14ο αιώνα και εμφανίζεται στην ακολουθία του “Thunderball”.

The Whyte Housejamesbondlocations.blogspot.com

Ο βιομήχανος Willard Whyte πήρε την έμπνευση από το Howard Hughes. Όπως ο Hughes, ο Whyte κατοικεί σε ένα ρετιρέ ξενοδοχείων: το International Hotel στο Vegas (τώρα το Westgate). Το ψηλό κτίριο στο πίσω μέρος προστέθηκε μετά την παραγωγή για να κάνει το συγκρότημα να φαίνεται μεγαλύτερο.

UN HQjamesbondlocations.blogspot.com

Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών χτίστηκε από την εταιρεία Harrison & Abramovitz στη Νέα Υόρκη. Ο James Bond ήρθε εδώ όταν σκοτώθηκε ένας συνεργάτης στο κτήριο μέσω της χρήσης ενός οπλισμένου μεταφραστικού ακουστικού. Οι Harrison & Abramovitz είναι επίσης υπεύθυνοι για το αρχικό κτίριο της έδρας της CIA.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τα εντυπωσιακά κτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα των αγαπημένων ταινιών του James Bond.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πού έχουν γυριστεί οι ταινίες του James Bond; Αυτά τα κτίρια θα τα ερωτευτείς και εσύ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα