Το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο – Ο ελληνικός σταυρός στο φέρετρο του και η στιγμή που έφθασε στην κηδεία η βασιλική οικογένεια

18:46 17/4/2021 - Πηγή: iPop

H κηδεία του Φίλιππου έγινε σήμερα, Σάββατο (17/4) στις 17:00 στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο αφού παρευρέθηκαν μόλις 30 άτομα. Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, που ήταν γνωστό ότι είχαν παγώσει οι σχέσεις τους ήρθαν πιο κοντά και θεάθηκαν να περπατούν μαζί και να συνομιλούν. Ο ελληνικός σταυρός στο φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν μία ιδιαίτερη εικόνα και ολόκληρη η κηδεία

απέπνεε σεβασμό προς το Δούκα του Εδιμβούργου.

Η στιγμή που έφθασε η Kate Middleton και ο Πρίγκιπας William

Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton εντοπίστηκαν να εγκαταλείπουν το σπίτι τους στο Παλάτι του Kensington. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει εντολή για τα 30 άτομα που παρευρέθηκαν στην κηδεία να φορούν ένδυμα πένθους και όχι στρατιωτική στολή.

View this post on Instagram

A post shared by Film Desen Var (@filmdesenvar)

Ο William, φόρεσε μαύρο κοστούμι και η Kate φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα με μαργαριταρένιο κολιέ και βέλο. Τα μαργαριτάρια σκουλαρίκια που επέλεξε ανήκαν στην πεθερά της, τα οποία κατασκευάστηκαν από ένα κέλυφος που περιείχε επτά μαργαριτάρια που δόθηκαν στη Βασίλισσα Ελισάβετ από τον κυβερνήτη του Μπαχρέιν για το γάμο της με τον Φίλιππο το 1947.

View this post on Instagram

A post shared by Royal.Princess.Diana (@royal.diana.princess)

Οι μαύρες μάσκες που φορούσε το ζευγάρι ήταν από εκείνες που είχε μοιράσει το παλάτι προηγουμένως για να φορεθούν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο ελληνικός σταυρός στο φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν τυλιγμένο με την προσωπική του σημαία που είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Ως σύζυγος της εξ αίματος Βασίλισσας, ο Δούκας του Εδιμβούργου έλαβε το δικό του έμβλημα όπλων βάσει του βασιλικού προτύπου και τα δικά του όπλα πριν από το γάμο τους. Το έμβλημα του Φιλίππου βασίζεται στις ελληνικές και δανικές ρίζες του.

View this post on Instagram

A post shared by David Nastasi (@davidnastasi)

Η σημαία που τυλίχτηκε γύρω από το φέρετρό του χωρίζεται στα τέσσερα. Το πρώτο τέταρτο αντιπροσωπεύει τη Δανία και αποτελείται από τρία γαλάζια λιοντάρια και εννέα κόκκινες καρδιές σε κίτρινο πεδίο. Το δεύτερο αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και αποτελείται από έναν λευκό σταυρό σε ένα μπλε φόντο. Το τρίτο τέταρτο, αντιπροσωπεύει το επώνυμό του, Mountbatten και περιέχει πέντε ασπρόμαυρες κάθετες ρίγες και το τέταρτο αναφέρεται στον τίτλο του ως Δούκα του Εδιμβούργου, και περιλαμβάνει ένα μαύρο και κόκκινο κάστρο που είναι επίσης μέρος των όπλων της πόλης του Εδιμβούργου.

View this post on Instagram

A post shared by Iqra (@iqraramzan_)

Η Meghan Markle παρά το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τίμησε τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ και παππού του συζύγου της Harry, στέλνοντας ένα στεφάνι με ελληνικά λουλούδια και ένα χειρόγραφο σημείωμα, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Hello.

Το στεφάνι σύμφωνα με το δημοσίευμα θα περιλαμβάνει το φυτό απαλή άκανθος, ένα λουλούδι που ανθεί στην Ελλάδα για να τιμήσουν την ελληνική κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου και θαλάσσιο ελαιόπρινο, που εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, παρά το γεγονός ότι στην αρχή της κηδείας ήταν πολύ απόμακροι, στο τέλος βρέθηκαν να περπατούν μαζί και να συνομιλούν κάτι το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα το κοινό που παρακολουθούσε την κηδεία από το σπίτι.

View this post on Instagram

A post shared by Royals UK (@royalsjetset)

Δες εδώ ολόκληρη την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο – Ο ελληνικός σταυρός στο φέρετρο του και η στιγμή που έφθασε στην κηδεία η βασιλική οικογένεια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα