Γιατί πρέπει να έχεις ένα μπαλάκι του τένις στην κουζίνα σου;

11:15 9/10/2019 - Πηγή: iPop

Τι δουλειά έχει ένα μπαλάκι του τένις στην κουζίνα σου; Με μια πρώτη σκέψη… καμία! Το μπαλάκι του τένις θα πρέπει να το έχεις κοντά σου, να είναι εύκολα προσβάσιμο ειδικά αν έχεις παρκέ. Γιατί; Γιατί αφαιρεί τους λεκέδες στο παρκέ!

Οι λεκέδες στο παρκέ ορισμένες φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν ενώ ορισμένοι είναι έντονα ορατοί στο μάτι και δεν φεύγουν ποτέ… Σκουπίζεις, σφουγγαρίζεις και πάλι τίποτα… Ακόμη εκεί.

Κι αν δεν έχεις παρκέ στην κουζίνα, σίγουρα θα σε βοηθήσει και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Όταν προσπαθείς να απομακρύνεις τους λεκέδες με κάθε τρόπο, μπαίνεις

σπίτι και αυτό το μαύρο σημάδι επιμένει στο ίδιο σημείο.

Συνήθως αυτό το μαύρο σημάδι στο πάτωμα προκαλείται από κάποιο είδος καουτσούκ που τρίβεται στο πάτωμα. Αυτό περιλαμβάνει τα αθλητικά σου παπούτσια, τα παιχνίδια από καουτσούκ, τα λαστιχένια άκρα των επίπλων ή ακόμη και τα χαλάκια που έχουν καουτσούκ στην πίσω πλευρά τους.

Κι αυτά τα σημάδια δεν θα εξαφανιστούν με το τακτικό καθάρισμα, ούτε με την σφουγγαρίστρα. Κι αν βάλεις βαριά χημικά, τότε μπορεί να προκαλέσεις ζημίες στο πάτωμα κι αυτοί οι λεκέδες το παρκέ να είναι ακόμη εκεί!

Τα καλά νέα είναι ότι δεν βλάπτουν το πάτωμα αλλά πρόκειται για υπολείμματα του καουτσούκ που κάθεται πάνω από το φινίρισμα του δαπέδου. Με τη σωστή τεχνική, μπορείς να τα εξαφανίσεις.

Το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου… δεν είναι το σφουγγάρι!

Μπαλάκι του τένις για τους λεκέδες στο παρκέ

Κι ένα μπαλάκι του τένις είναι ουσιαστικά ο πιο εύκολος τρόπος για να διώξεις αυτά τα μαύρα σημάδια και να διατηρήσεις το πάτωμα πεντακάθαρο!

Αλλά πώς ακριβώς μπορεί να σε βοηθήσει;

Καλύτερα να πάρεις ένα καθαρό μπαλάκι του τένις για να μην… χειροτερέψεις την κατάσταση. Μόλις το έχεις στα χέρια σου, ξεκινάς! Αφού έχεις καθαρίσει το πάτωμα, μπορείς να καθίσεις στα γόνατα και να πιάσεις δουλειά πάνω από τον επίμονο, μαύρο λεκέ!

Ξεκίνα να τρίβεις, όπως βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία κι αν έχεις λίγη υπομονή, ο λεκές θα εξαφανιστεί και το πάτωμα θα είναι πεντακάθαρο ξανά!

Δεν ξέρουμε κατά πόσο λειτουργεί αυτό το hack, αλλά και τι χάνουμε να το δοκιμάσουμε; Το πολύ, πολύ να μας πουν τρελούς!

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο τρόπος να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές απ’ την κουζίνα

Photo: Amelia Lawrence/Kitchn,unsplash/Josh Calabrese

Το άρθρο Γιατί πρέπει να έχεις ένα μπαλάκι του τένις στην κουζίνα σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα