Γιατί οι ψυχοπαθείς έχουν θέσεις εξουσίας;

12:31 12/9/2014 - Πηγή: iPop

Τι συμβαίνει όταν οι ψυχοπαθείς έχουν θέσεις εξουσίας και γιατί τις έχουν; Μπορείς να τον διακρίνεις ανάμεσα στο πλήθος; Πιστεύουμε πως δεν είναι τόσο εύκολο και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Ακούς, λοιπόν, για ψυχοπαθείς.Φαντάζεσαι το αφεντικό σου να έρχεται το πρωί με ένα πριόνι στη δουλειά και να κόβει κεφάλια; Ψυχοπαθής με τεράστιες βλέψεις να παίξει και σε ταινία. Δεν εννοούμε αυτό, όμως. Μιλάμε για κάτι πιο επιστημονικό και πιο πρακτικό.

Δεν μιλάμε για ψυχοπαθείς με πριόνια και τσεκούρια, αλλά για ψυχοπαθείς με υψηλό IQ. Μια νέα

έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Forensic Psychiatry and Psychology, μας έδειξε πως οι ψυχοπαθείς με υψηλό IQ μπορούν να κρύψουν την αληθινή τους προσωπικότητα και να προσαρμοστούν εύκολα με την συμπεριφορά των άλλων. Αν είναι, για παράδειγμα, σ’ένα περιβάλλον με σοβαρό ύφος, τότε και εκείνοι θα έχουν το ανάλογο.

Έδειξαν, λοιπόν, φωτογραφίες για να δουν τις αντιδράσεις του δέρματος (γαλβονικών), έτσι ώστε να δουν την εμπάθεια τους. Οι ψυχοπαθείς με χαμηλό IQ δεν μπορούσαν να κρύψουν την τάση τους για να βγάλουν τον αληθινό τους εαυτό στην επιφάνεια. Από την άλλη πλευρά, οι ψυχοπαθείς με υψηλό IQ μπορούν να καμουφλαριστούν και να μην δείξουν τις πραγματικές τους σκέψεις και να αποφύγουν να εκφραστούν συναισθηματικά.

The post Γιατί οι ψυχοπαθείς έχουν θέσεις εξουσίας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα