Γιατί οι TikTokers έχουν πάθει εμμονή με το Proffee; Μάθε πώς μπορεί να σε ωφελήσει μετά από κάθε προπόνηση

17:16 20/1/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις ακούσει για το Proffee; Ξέρεις, αυτός ο γευστικός συνδυασμός πρωτεΐνης και καφέ; Συνήθως, παρασκευάζεται με ανάμειξη παγωμένου καφέ και ενός σέικ πρωτεΐνης, αλλά μπορείς επίσης να το φτιάξεις με σκόνη πρωτεΐνης, σφηνάκια εσπρέσο — και, φυσικά, ένα-δύο κουταλιές από σιρόπι καραμέλας. Και σου εγγυόμαστε πως γευστικά είναι τα κάτι άλλο, άλλωστε το λένε και οι 5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok!

Το proffee εκτός από γεύση σου δίνει και μία αίσθηση ενέργειας και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί αρέσει σε όλους!

Εργαζόμενη μαμά: Πώς καταφέρνω (και προλαβαίνω) να τρώω υγιεινά

Τι
είναι το Proffee;

Από διατροφικής άποψης, η πιστοποιημένη από το NASM personal trainer και διατροφολόγος Donna Burke λέει ότι το να ξεκινάς τη μέρα με πρωτεΐνη δεν είναι κακή ιδέα. Παρέχει μια ώθηση ενέργειας (περισσότερα για αυτό παρακάτω) και σου δίνει επίσης χρόνο να αφήσεις χώρο στην πρόσληψη πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Η περίσσεια πρωτεΐνης δεν αποθηκεύεται, αποβάλλεται», λέει στο Bustle. «Μπορεί να είναι άχρηστο αν αποθηκευτεί σε ένα μέρος». Γι’ αυτό είναι καλύτερα να παίρνεις λίγη πρωτεΐνη κάθε τρεις με τέσσερις ώρες για να διασφαλίσεις ότι η ενέργειά σου διαρκεί.

Έχοντας αυτό κατά νου, διάβασε για όλα τα οφέλη του proffee, ώστε να αποφασίσεις εάν αυτό το διάσημο ποτό του TikTok αξίζει πραγματικά.

Ποια είναι τα οφέλη του Proffee;

Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό, «θα σε βοηθήσει να κρατηθείς χορτάτη και θα έχεις περισσότερη ενέργεια όλη την ημέρα», λέει η Burke. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν κάνεις πρωινή προπόνηση. «Ο πρωτεϊνικός καφές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιδιορθώσεις και να χτίσεις άπαχους μυς», προσθέτει. «Η πρωτεΐνη διασπάται σε αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία κάθε κυττάρου στο σώμα σου, οπότε ξεκινώντας με τον καφέ πρωτεΐνης δίνεις στο σώμα σου τα καύσιμα που χρειάζεται για να δημιουργήσει και να χτίσει αμέσως νέα υγιή κύτταρα».

Η ενίσχυση της καφεΐνης δεν είναι επίσης κακή. Σύμφωνα με την Kristin Koskinen, RDN, LDN, LD, CD , εγγεγραμμένη διαιτολόγο και διατροφολόγο, η καφεΐνη στο proffee μπορεί να αυξήσει την απόδοση ισχύος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Και δεδομένου ότι το proffee περιλαμβάνει ένα ρόφημα πρωτεΐνης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, η Koskinen λέει ότι θα σου δώσει μια δόση υδατανθράκων για να τροφοδοτήσεις και την προπόνησή σου.

Και τελικά πόσες παραπάνω θερμίδες έχει ο καφές με γάλα;

Είτε γυμνάζεσαι είτε όχι, μια γουλιά γλυκού μπορεί να αποτρέψει τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σου δώσει αρκετή ενέργεια. «Η πρωτεΐνη επιβραδύνει την απορρόφηση τόσο των υδατανθράκων όσο και της καφεΐνης, η οποία μπορεί να προστατεύει από τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα», λέει η Koskinen.

Το Proffee είναι ένας τρόπος για να προσθέσεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου. Αλλά επειδή είναι τόσο νόστιμο, είναι σίγουρα εύκολο να το παρακάνεις, να καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα καφεΐνης και μετά να αισθάνεσαι ανήσυχη. Οπότε αν σκοπεύεις να το δοκιμάσεις, να δώσεις προσοχή στις ποσότητες.

Τρως έστω ένα απ’ τα αυτά τα τρόφιμα συχνά; Αν απάντησες όχι, διάβασε γιατί πρέπει να το κάνεις!

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

@journeyofcai Add a protein shake to 3 shots of espresso over (extra) ice in a large/venti cup. #proffee #weightloss #wls #protein #coffee ♬ Get Into It (Yuh) – Doja Cat

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί οι TikTokers έχουν πάθει εμμονή με το Proffee; Μάθε πώς μπορεί να σε ωφελήσει μετά από κάθε προπόνηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα