Οι 6 καλύτερα αμειβόμενες δουλειές χωρίς πτυχίο και όλα όσα θες να ξέρεις γι’αυτές!

08:30 20/1/2022 - Πηγή: iPop

Ποιες είναι οι καλύτερα αμειβόμενες δουλειές χωρίς πτυχίο; Από τη λίστα μου απουσιάζουν οι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, που παραδοσιακά ανήκουν στις καλύτερα αμειβόμενες δουλειές και όχι άδικα. Σήμερα θα μιλήσω για άλλα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται οπωσδήποτε κάποιο πτυχίο από πανεπιστήμιο για να τις κάνεις και να πληρωθείς καλά. Αρκεί να σου αρέσει το αντικείμενο και να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις και αγάπη.

Unsplash/ Daria Nepriakhina Πάμε για ένα τεστάκι πρώτα

Αν είσαι στη φάση που ψάχνεις να βρεις τι δουλειά, εργασία να τη λες, όχι δουλειά, θα κάνεις «όταν μεγαλώσεις»

δηλαδή με τι θα ασχοληθείς και από τι θα βγάζεις τα χρήματά σου αλλά θα είσαι και ευτυχισμένος παράλληλα γιατί αν είναι να πας στη δουλειά, να πληρώνεσαι τρεις και εξήντα και να κλαις κάθε μέρα τη μοίρα σου, δεν είναι και ζωή αυτή.

Έχεις κάποιο πάθος ή αποστολή; ( Το πάθος το βρίσκεις μόνο αν κάτσεις και σκεφτείς τι είναι αυτό που κάνεις ακούραστα, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξεις το κινητό σου ή να φας. Το ότι συνεχίζεις την οικογενειακή επιχείρηση που αγαπάς γιατί είναι φτιαγμένη με κόπο δε σημαίνει ότι κιόλας είναι το πάθος σου ή η αποστολή σου, είναι το πάθος και η αποστολή κάποιου άλλου). Η αποστολή είναι κάτι για το οποίο είναι δική σου ευθύνη να το κάνεις, γιατί κάποιος άλλος θα βρει πραγματικό όφελος από αυτό. Η αποστολή απαντά στις ερωτήσεις: Ποιο πρόβλημα λύνω, αυτό που κάνω κάνει πραγματική αλλαγή στη ζωή των συνανθρώπων μου με κάποιον τρόπο.Όταν ήμουν παιδί τι με ευχαριστούσε να κάνω, που διέθετα τις ώρες μου απολαυστικά;Ποιο είναι ο αγαπημένος μου ήρωας σε βιβλίο ή σε ταινία και τι δουλειά έκανε;Ποιο είναι το εμπόδιο που σήμερα με κρατά πίσω; Ποιος μπορεί να με βοηθήσει να κάνω την εργασία που είμαι πλασμένος και να πληρωθώ καλά;Τι θυσίες είμαι διατεθειμένος να κάνω σήμερα για να φτάσω εκεί.Ποια είναι η φωτογραφία (νοερή ή και πραγματική) που έχεις κολλημένη στα board οραματισμού σου;

Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος

Οι καλύτερα αμειβόμενες δουλειές χωρίς πτυχίοVideo Editor: 200.000 video ανεβαίνουν κάθε μέρα στο You-Tube. Το νούμερο είναι τεράστιο όπως και η βιομηχανία πίσω από αυτό. Οι You-Tubers οι περισσότεροι από αυτούς, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι αφιερώθηκαν στο να κάνουν περιεχόμενο και δείχνοντας τη ζωή τους κερδίζουν χρήματα, άλλοι λιγότερα, άλλοι περισσότερα από τις προβολές και τις χορηγίες των προϊόντων. Ο χρόνος τους είναι τόσο περιορισμένος όμως που το να μοντάρουν το βίντεο με το περιεχόμενο που βιντεοσκοπούν είναι μεγάλο χάσιμο χρόνου για εκείνους, οπότε πολύ ευχαρίστως πληρώνουν κάποιον να τους το κάνει και να κάνουν εκείνοι αυτό που τους διασκεδάζει. Η γνώση για το Editing είναι κάτι που μαθαίνεται σχετικά εύκολα και η εξάσκηση βοηθά πολύ βέβαια στο να κατακτήσεις αυτό το skill.Personal Branding: Υπάρχει και αυτό! Απλά είσαι ο εαυτός σου, παρουσιάζεις τη ζωή σου, ή κάποια καταπληκτική ιδέα, δίνεις στο κοινό σου το λόγο για να σε ακολουθήσει και δίνεις καθημερινά περιεχόμενο. Αν με ρωτάς δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στο να δω μέσα από την κλειδαρότρυπα το πώς ζει τη ζωή της η κάθε κοπέλας αλλά παρακολουθώ φανατικά ανθρώπους της διπλανής πόρτας που πέτυχαν στον τομέα τους και παρουσίαζουν την ιστορία τους μέσα από βίντεο.Copywriter: Η συγγραφή κειμένου με σκοπό την πώληση ή άλλες μορφές μάρκετιγκ. Φυσικά πίσω από αυτό βρίσκεται μια τεράστια επιστήμη και δεν είναι καθόλου εύκολο να γράψεις κείμενα πωλήσεων αν δεν ξέρεις πολλούς παράγοντες όπως τα πάντα για το κοινό σου, το προϊόν, τη γνώση και δυνατότητα ανάλυσης των στοιχείων. Είναι ένας κλάδος όμως που πληρώνεται πολύ καλά και αξίζει να επενδύσεις χρόνο, εκπαίδευση και χρήμα αν είσαι καλός και στο γράψιμο και είναι ένα επάγγελμα που θα σου δώσει πίσω εγγυημένα χρήματα.Social Media Expert: Οι περισσότεροι αγαπάμε τα Social Media, βρες αυτό που σου αρέσει περισσότερο και μάθε τα πάντα για αυτό. Διάβασε κανόνες, τον αλγόριθμο, φτιάξε δοκιμαστικούς λογαριασμούς και κάνε δοκιμές περιεχομένου ώστε να δεις τι είναι αυτό που βοηθάει στο να κάνεις περισσότερους followers ή πωλήσεις ή κέρδος. Οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να πετύχουν μέσα από τα Social Media και αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος του να κάνεις εισόδημα, περνώντας το χρόνο σου κάνοντας αυτό που σου αρέσει, βοηθώντας τους άλλους δίνοντας τους αξία και φυσικά πληρώνεσαι γι’αυτο (το γράφεις μιά φορά και το ανεβάζεις σε πλατφόρμα και το πουλάς και κερδίζεις χρήματα από αυτό και όταν κοιμάσαι).Γράψε ένα e-book: Ποιο είναι το αντικείμενο που ξέρεις πολύ καλά, σε τι ειδικεύεσαι; Τι μπορείς να μοιραστείς με τους ανθρώπους εκεί έξω, χρηστικό κυρίως. Πχ κάποιες διαιτολόγοι γράφουν και πωλούν τα βιβλία των συνταγών τους. Και αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος παθητικού εισοδήματος. Εκμετάλλευση ακινήτου: Αν έχεις ένα ακίνητο είσαι πολύ τυχερός, αν όχι, μπορείς να αγοράσεις ένα. Πια βρίσκεις σπίτια με ελάχιστα χρήματα, οι τιμές πραγματικά έχουν κατρακυλίσει και θα το εκμεταλλεύεσαι για πάντα με πολλούς τρόπους.

Ο εύκολος ή δύσκολος δρόμος είναι αυτός που θα με βγάλει στο μονοπάτι της επαγγελματικής επιτυχίας;

Εν κατακλείδι

Αυτές είναι κάποιες από τις καλύτερα αμειβόμενες δουλειές χωρίς πτυχίο που μπορείς να διαθέσεις το χρόνο σου και να κερδίσεις χρήματα. Σαφώς όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι εργασίες στις οποίες θα είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και θα διαθέτεις εσύ το χρόνο σου όπως αγαπάς! Σαφώς πρέπει να επενδύσεις χρόνο για την εκπαίδευσή σου, να γίνεις πολύ καλός ώστε να ξεχωρίσεις και να θέλουν να εργαστούν μαζί σου. Να γίνεις τόσο καλός ώστε οι άλλοι θα ψάχνουν να βρουν τον τόπο να έχουν την υπηρεσία σου όσο ακριβή και αν είναι.

Μάθημα ηγεσίας: Όταν μόνο δύο ερωτήσεις είναι αρκετές για να έχεις ξεκάθαρη γνώμη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι 6 καλύτερα αμειβόμενες δουλειές χωρίς πτυχίο και όλα όσα θες να ξέρεις γι’αυτές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα