Γιατί ο σκύλος σου έχει φαγούρα στ’ αυτιά και τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτό;

12:31 2/10/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι τα σκυλιά έχουν φαγούρα στ’ αυτιά. Είναι κάτι πολύ συχνό κι ειδικά αν έχει σκύλο βλέπεις πως είναι κάτι σαν… συνήθεια.

Βέβαια, δεν πρόκειται ακριβώς για συνήθεια, αφού υπάρχει λόγος που ξύνονται στ’ αυτιά. Πολλές φορές εκεί που κάθονται ή κάνουν κάτι άλλο ξαφνικά ξύνουν τα αυτιά τους με τα πόδια τους. Και ώρες ώρες το κάνουν αρκετά συχνά. Τι φταίει γι’ αυτό;

Γιατί τα σκυλιά έχουν φαγούρα στ’ αυτιά;

Τα σκυλιά συχνά αναπτύσσουν λοιμώξεις στα αυτιά λόγω των μακρών αυτιών τους που παγιδεύουν εύκολα βρωμιά και υγρασία. Οι ράτσες σκύλων με μακριά,

πλαδαρά αυτιά, καθώς και οι σκύλοι που κολυμπούν συχνά είναι οι πιο ευαίσθητοι. Τα παράσιτα και οι αλλεργίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν λοίμωξη.

Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή προβλημάτων στα αυτιά του σκύλου σου είναι να προσπαθήσεις να διατηρήσεις τα αυτιά του καθαρά και να τα ελέγχεις συχνά για τυχόν εκκρίσεις ή οσμές.

Φαγούρα τέλος! Πώς να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες του σκύλου σου φυσικά

Είναι κάτι που σίγουρα έχεις παρατηρήσει κι εσύ στον σκύλο σου. Όμως πρέπει να ανησυχήσεις;

Pexels

Φυσικά και δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς, ίσως να πρόκειται απλά για μια γρατζουνιά. Επειδή όμως μπορεί να ευθύνεται και μια επώδυνη λοίμωξη για τη συνεχή φαγούρα στα αυτιά του σκύλου σου, αν δεις ότι η φαγούρα είναι έντονη και παρατεταμένη για αρκετές μέρες, συμβουλεύσου τον κτηνίατρό σου, καθώς κι αν παρατηρήσεις τυχόν εκκρίσεις ή οσμές, όπως είπαμε και προηγουμένως.

Πώς να καθαρίσεις τα αυτιά του σκύλου σου;

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όπως και στο μπάνιο έτσι και σε αυτή την περίπτωση το σκυλάκι σου πρέπει να εξοικειωθεί από μικρή ηλικία, ενώ είναι σημαντικό να νιώθει άνετα μαζί σου, όταν “πασπατεύεις” τα αυτιά του. Για να τα καθαρίσεις χρησιμοποίησε καθαρό βαμβάκι ή τύλιξε το δάχτυλό σου με μια γάζα. Απόφυγε την μπατονέτα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιές στα αυτιά του σκύλου σου. Χρησιμοποίησε, ακόμα, εγκεκριμένο από τον κτηνίατρο διάλυμα καθαρισμού αυτιών ή ακόμα καλύτερα μηλόξυδο, βιολογικό, ακατέργαστο και επωφελές για τον σκύλο σου.

Μην ξεχνάς πως τα αυτιά του σκύλου είναι πολύ ευαίσθητα και απαιτούνται απαλές κινήσεις μέχρι το σημείο που όντως έχει ορατότητα.

Τέλος, αν ο σκύλος σου δεν έχει κάποια ασθένεια ή αλλεργία, 1 με 2 φορές το μήνα αρκούν για τον καθαρισμό των αυτιών του!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί ο σκύλος σου έχει φαγούρα στ’ αυτιά και τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα