Μα πώς το κάνουν όλοι; Έτσι θα φτιάξεις τo Home Screen του iPhone σου με τα πιο όμορφα widgets! (Video)

20:41 1/10/2020 - Πηγή: iPop

Το update της Apple σε iOS 14 έφερε αρκετές αλλαγές στις συσκευές μας… Η πιο τρανταχτή αλλαγή ήταν το Home Screen του iPhone, το οποίο μεταμορφώθηκε και για πρώτη φορά μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις με τη χρήση widgets!

Τώρα θα μας, ε και σιγά τι έγινε, οι συσκευές Android είχαν από πάντα

ένα όμορφο Home Screen και μετά πηγαίνεις στο κεντρικό μενού… Αλλά όλοι οι λάτρεις της Apple δεν το είχαν και τώρα που το απέκτησαν, έχουν κάθε δικαίωμα να το χαρούν!

Βλέπεις, λοιπόν, παντού μπροστά σου συσκευές με εντυπωσιακές αρχικές σελίδες, με widgets που αλλάζουν χρώματα, σημειώσεις, ρολόγια, άλλα εικονίδια και χρώματα για τις εφαρμογές και λες “πώς στο καλό το έκαναν όλοι κι εγώ δεν μπορώ;”. Γι’ αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε έναν σύντομο οδηγό για το πώς να φτιάξεις το Home Screen της συσκευής σου, ενώ σου προτείνουμε και 5 απ’ τα καλύτερα widgets για να χρησιμοποιήσεις.

Τι σημαίνει αυτή η πορτοκαλί κουκίδα στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης του iPhone σου;

Έτσι θα φτιάξεις τo Home Screen του iPhone σου με τα πιο όμορφα widgetsΦτιάξε τα δικά σου Widgets

Πολλές εφαρμογές τρίτων έχουν τα δικά τους widgets. Μετά την αναβάθμιση σε iOS 14, πήγαινε στη σελίδα widget για να δεις νέα widgets για εφαρμογές που χρησιμοποιείς ήδη.

Πάτησε παρατεταμένα σε ένα κενό μέρος της αρχικής οθόνης του iPhone και επίλεξε το κουμπί “+”. Εδώ, θα δεις όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν widget.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κατεβάσεις εφαρμογές για τη δημιουργία προσαρμοσμένων widget. Ενώ θα βρεις πολλές εφαρμογές στο App Store για να το κάνεις αυτό, σου συνιστούμε να δοκιμάσεις το Widgetsmith και το Widgeridoo. Μόλις κατεβάσεις τις εφαρμογές, μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις με εύκολα βήματα τα δικά σου widgets, με το κάθε app να σε κατευθύνει ώστε να τα φτιάξεις με χρώματα και σχέδια που σου αρέσουν.

Το Widgetsmith είναι ιδανικό για τη δημιουργία απλών widgets βασισμένων σε templates. Μπορείς να προσθέσεις widget ημερολογίου, υπενθυμίσεων, καιρού, μπαταρίας, ημερομηνίας και φωτογραφιών στην αρχική οθόνη του iPhone (σε μικρά, μεσαία και μεγάλα μεγέθη). Επίλεξε ένα γραφικό στοιχείο, ένα στυλ και προσάρμοσε χαρακτηριστικά όπως το φόντο, τη γραμματοσειρά, το χρώμα, τα περιγράμματα και άλλα.

Το Widgeridoo είναι λίγο πιο περίπλοκο, καθώς δημιουργεί εικονίδια βάσει block. Χρησιμοποιώντας το Widgeridoo, μπορείς να φτιάξεις διαφορετικά δεδομένα ή πληροφορίες σε διαφορετικά blocks, αλλά όλα στο ίδιο widget. Για παράδειγμα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μοναδικό widget που να σου δείχνει το ποσοστό μπαταρίας, τον αριθμό βημάτων, την απόσταση που έκανες, την ημερομηνία και άλλα.

Πώς θα φτιάξεις τα δικά σου εικονίδια για τις εφαρμογές

Μόλις φτιάξεις τα widgets, είναι ώρα να φτιάξεις τα icons των εφαρμογών. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται ένα αρχείο εικόνας (τετράγωνο και περί τα 512×512 px) και φυσικά το Shortcuts app.

Επειδή αυτή δεν είναι μια επίσημη μέθοδος, υπάρχει ένα μειονέκτημα. Όταν πατήσεις ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο εφαρμογής, θα ανοίξει πρώτα στην εφαρμογή Συντομεύσεις, για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια θα ανοίξει η κανονική εφαρμογή. Είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά αν θες να αλλάξεις εμφάνιση στο iPhone σου, αξίζει τον κόπο!

Μπορείς να φτιάξεις τα εικονίδια με 2 τρόπους: Είτε να δημιουργήσεις μόνος σου την εικόνα της εφαρμογής (χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε εικόνα βρεις στο Ίντερνετ) είτε να κάνεις λήψη προκατασκευασμένων συνόλων εικονιδίων (μεμονωμένα εικονίδια από το Google Images, Iconscout ή Iconfinder).

Δημιούργησε μια νέα συντόμευση και χρησιμοποίησε το “Άνοιγμα εφαρμογής” από την ενότητα “Scripting” για να επιλέξεις μια εφαρμογή.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη συντόμευση στην αρχική οθόνη του iPhone σου. Σε αυτό το βήμα, πάτησε το εικονίδιο συντόμευσης για να επιλέξεις το προσαρμοσμένο εικονίδιο. Μόλις προστεθεί το εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη σου, μετακίνησε την αρχική εφαρμογή στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Μπορείς να επαναλάβεις αυτήν τη διαδικασία για να δημιουργήσεις περισσότερα προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών.

Μερικά widgets που έχουμε ξεχωρίσει:StevePhoto WidgetColor WidgetsMotivation – Daily quotesMy Meal Plan

Διάβασε εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές απ’ την Apple.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μα πώς το κάνουν όλοι; Έτσι θα φτιάξεις τo Home Screen του iPhone σου με τα πιο όμορφα widgets! (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα